Musiken är soft. Matsalen är pyntad och långbordet är fint dukat.
Allt är i thailändsk stil då Oom Eriksson och Raewadee Sukloed, som till vardags jobbar i huset, ställer till fest.
- Det är kul att göra något för de gamla och att de också får smaka på något nytt. De behöver också lite roligt här i livet, säger Oom Eriksson som påbörjat matlagningen redan klockan sju.
Vårrullar, ris, friterade räkor, grön currykyckling och en massa annan thailändsk mat ställs fram som lunch på buffébordet i matsalen.
- Vi lagar mat på känsla och smakar av allt, idag är det extra svag kryddning, säger Raewadee Sukloed.
Uppskattas
Vid långbordet sitter personal och inneboende med fyllda tallrikar.
Tyra Eriksson som bor på avdelningen är en av flera som bistått i förberedelserna.
- Ja, jag har varit med och gjort grön currykyckling, sådan här mat är jag inte van vid.
- Jag försöker smaka på allt men vet inte om jag klarar det, jag är inte så hungrig. Rullarna är godast, säger Tyra Eriksson.
Inte sista gången
Karin Lindmark, som också bor i huset och har deltagit i matlagningen, sitter intill.
- Det är verkligen festligt och fint här idag, säger hon.
Och visst är det festligt, nästan så att undulaterna kvittrar i takt till den thailändska musiken.
Efterrätt
Samtidigt friteras bananer i köket till efterrätten som serveras med glass, maränger, bär och chokladsås.
Klart godast idag, tycker Gunnar Svensson som bor i huset.
- Jaa, och så den där rullen var bra, vad var det i den? Nog var det bra det här, säger han som fyllt 94 år och trivs på boendet.
- Det är bra så länge man orkar gå, menar han.
Då dagens kockar har lagat rejält med mat bjuds personalen från andra avdelningar in på lunch, mycket uppskattat. Väldigt gott, är den kommentar som hörs mest.
- Tack ska ni ha, det var fantastiskt! Ni är pärlor som har ordnat allt detta, säger Viveka Wallström, personal.
Det var första gången en sådan här lunchfest arrangerades. Enligt Lena Kvist med flera, absolut inte den sista.