Då bjöds kungligt gott i Kuriren

Lördagen den 29 maj 2010 bjöds kungligt gott i Norrbottens-Kurirens spalter.

Tryggve Bergman och Simon Laiti hade komponerat en meny värdig en prinsessa som visades i tidningen den 29 maj 2010.

Tryggve Bergman och Simon Laiti hade komponerat en meny värdig en prinsessa som visades i tidningen den 29 maj 2010.

Foto: Håkan Gidlöw

Luleå2020-05-28 10:56

Bakom den kungliga menyn stod Tryggve Bergman och Simon Laiti som tillsammans komponerat en meny värdig en kronprinsessa. I det här fallet kronprinsessan Victoria.

På menyn stod förrätten rökt löjfilé med créme fraichepastej med dill, Kalix löjrom, syltad citron, en rybsoljevinägrett. Huvudrätt: kåtarökt lättstekt filé av ripa med örtkryddad och försiktigt mosad färskpotatis, sås på lingonsky med vodka och en svarvad girland av söt gulbeta som tillbehör. Efterrätt: åkerbärsparfait med åkerbärsconsommé.

Enligt uppgift var kronprinsessan inte obekant med rätten rökt löja. Hon hade fått den i en presentkorg.

– Hon lär ha blivit överförtjust, berättade Tryggve Bergman i Kuriren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!