Bouleklubben satsar på söndagsbingo

Nu på söndagar startar Luleå bouleklubb bingoverksamhet i sina lokaler på Örnäset.

REDO FÖR BINGO. Luleå Bouleklubbs Rune Utterström och Assar Lindkvist har arbetat med föreningens bingoprojekt och nu är det snart dags för det allra första bingoarrangemanget.

REDO FÖR BINGO. Luleå Bouleklubbs Rune Utterström och Assar Lindkvist har arbetat med föreningens bingoprojekt och nu är det snart dags för det allra första bingoarrangemanget.

Foto: Privat

Luleå2013-02-15 06:00

De som arbetat med bingoprojektet är Assar Lindkvist, Rune Utterström och Lennart Johansson från bouleklubben.

- Vi startar på söndag den 17 mars och sedan blir det bingo åtta gånger under våren. Bert Eriksson som är välbekant från bingosammanhang kommer att vara bingoutropare och alla vinster är kontantvinster från 100 upp till 2.000 kronor, berättar Rune Utterström.

- Vi ser hur det går och går det bra kan nog vinsterna bli större här framöver, säger Assar Lindkvist.

Ensamma om bingo
Det har varit en del att göra med bingoprojektet men nu är tillstånden klara och länsstyrelsen har även utsett en kontrollant till bingoverksamheten.

- Vi väntar att det kommer cirka 150 personer men skulle det bli fler så är det inga problem, säger Assar Lindkvist.

Någon annan bingoverksamhet finns inte heller för närvarande i Luleå, Piteå eller Boden.

Luleå bouleklubb har hållit till på Örnäset sedan 2009 då huset invigdes och bouleklubben är verkligen nöjd med lokalerna.

Perfekta lokaler
- Lokalerna är perfekta, inte minst för bingo och här trivs vi utomordentligt. Vi har Sveriges bästa lokaler för boule men så är det populärt också, berättar Assar och Rune. Verksamheten har vuxit snabbt och nu har klubben cirka 300 medlemmar och över 20.000 aktivitetstimmar.

Poplärt med boule
- Vi är Sveriges största bouleklubb, säger Rune Utterström.

- Och det finns tre skäl till att det är så populärt, berättar Assar. Det är det sociala och det är huvudsaken, sedan är det tillgängligheten över tid och det tredje är priset som är väldigt bra i jämförelse med andra aktiviteter, fortsätter Assar Lindkvist.

En hel del fina priser har förstås medlemmarna dragit in till klubben och både Rune Utterström och Assar Lindkvist har varit framgångsrika på den fronten.

Mästerskapsplaner
- Det finns planer på att ordna EM-mästerskap i boule för veteraner i Luleå. I somras arrangerade klubben DM och SM kan det också bli framöver. Det är som sagt Sveriges bästa boulelokaler vi har här, säger Assar.

Verksamheten i huset är i full gång året runt men nu kommer alltså ytterligare ett tillskott, bingo.

- Nu satsar vi på bingo vintertid. Vi vill naturligtvis nytta våra fina lokaler och vi har ju allting annat också, servering och medlemmarna ställer upp mycket ideellt också.

Några vinstsyften finns inte utan alla eventuella vinster från bingoverksamheten kommer att gå in i föreningen, slutar Rune.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om