Kortegen och bilderna i måndagstidningen fortsätter att engagera läsarna.
Henry Svanberg, som var elev på Tekniska gymnasiet, sedermera Midskogsskolan, numera Nya läroverket, under åren 1962 till 1965, berättar att på 1960-talet hette teknisternas tidning Reflex. Han håller med Inger Karlman som berättade i torsdagstidningen om att innehållet knappast var lämpligt för barn.
- Vi tillbringade mycket tid med Reflex. Vi satt och tecknade allt innehåll, till och med annonserna, berättar Henry Svanberg.
- Jag tror att de flesta lärarna tyckte att det var roligt att vi jobbade med tidningen, så de var nog överseende med att den tog tid från skolarbetet.
Henry Svanberg berätter också om skillnaden mellan eleverna på Tekniska skolan och Tekniska gymnasiet under 1960-talet.
- Eleverna på Tekniska skolan hade ofta jobbat några år och ville sedan ha en teknisk utbildning, medan vi på Tekniska gymnasiet kom direkt från läroverket och sedan fick en ingenjörsutbildning som var mycket bra och direkt ledde till jobb.
"Tullrik" minns Henry Svanberg i första hand i förbindelse med en dans som anordnades och där eleverna på Seminariet medverkade.
- Hela idén med kortege var naturligtvis snodd från Chalmers och Tekniska högskolan i Stockholm.
Och läsaren Nils-Erik Pettersson berättar att kortegerna anordnades i samband med den så kallade nollningen av förstaklass-eleverna. Kortegen genom stan följdes av olika uppdrag som de nya tek-nisterna skulle utföra.
- Rengöra trappan vid posthuset med tandborste var ett uppdrag, sitta och meta i dammen nere
i Shopping ett annat. Festen efteråt benämndes tullrik och den tidning som såldes i samband med att tredjeklassarna lämnade skolan som färdiga ingenjörer hette Reflex, berättar han.