Läger för matteintresserade

20 juni 2017 06:00

Nyligen anordnade spetsutbildningen inom matematik ett träningsläger för intresserade ungdomar från hela länet.

18 elever träffades under en helg på Luleå miljöskola Vallen för att lära sig mer om matematik, arbeta med problemlösningar och matematiska utmaningar.

Lektor och läraren Anna Wedestig menar att Math Camp är ett viktigt forum där elever får utmaningar, känna gemenskap och samhörighet med andra ungdomar som också är intresserad av matematik.

En av deltagarna, Nora Hemmingsson från Östersund, förklarade vad det är som lockar att räkna matte när andra har lovdag. Hon menade att när det är så roligt med matematik så vill man räkna även på fritiden. Att få diskutera matte gör att det blir än roligare.

Maria Hahne, rektor för spetsutbildningen i matematik, anser att det är ett roligt och viktigt inslag där ungdomar, lärare och elever samlas för att bedriva sitt intresseområde. Att bedriva matematikläger är högst aktuellt, det ligger i samtid med diskussioner huruvida man kan ha träningsläger i annat än vanliga sporter, fotbolls- och ishockeyläger. Även att jämföra kring diskussioner angående den nya e-sporten med dataspel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!