Påhittiga huset och Barnens företagarskola och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerade en semlebakningsdag för sportlovslediga i Gårdbyskolans hemkunskapslokal på fettisdagen.
Lena Wennberg från Vuxenskolan och Aira Kantola från Påhittiga Huset och Barnens företagarskola handledde dagens aktiviteter. Barnen fick var sitt recept och bakade var sin deg som efter jäsningen bakades ut till runda bullar. Efter gräddningen när bullarna kallnat fylldes de med mandelmassa, dekorerades med grädde och därefter pudrades locket med florsocker.
När bakningen var överstökad räknade de ut priset per semla och fick reda på att material per bulle kostade 3,50 kr men om man har ett bageri och behöver ta ut för arbetskostnad och moms då kostar semlan 30,40 kr, enligt samma materialkostnad.
En del av semlorna var förbeställda och levererades till ett personalmöte, resten såldes på Fettisdagscaféet samma eftermiddag på Tre Sågar. Behållningen av försäljningen gick till elevernas skolresekassa.
Sex barn och ungdomar deltog i bakningen. En trevlig dag blev det för alla deltagare.