- Det har blivit en riktig tradition. Under årens lopp har vi hunnit uppleva mycket tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord, säger Gun Berglund som står värd för årets upplaga av glöggaftonen.
Det hela började med att några kvinnor i byn Påläng utanför Kalix ville träffas och dricka glögg tillsamman i juletid.
- Våra män tyckte inte om glögg så vi bestämde oss för att ses en kväll. Och vi hade så trevligt att vi ville göra det igen nästa år och året efter det, berättar Kristina Lundbäck.
Att det skulle vara starten på en över fyrtio år lång tradition hade de nog inte kunnat drömma om. Men så blev det. Under årens lopp har några tillkommit och i dag är det totalt nio kvinnor som deltar i glöggaftonen, som man turas om att anordna.
- Det svåraste är att komma ihåg vem vi var hos förra året och vems tur det är i år, det var inget problem förr när vi var unga. Men det blir allt svårare ju äldre vi blir, skrattar Mona Andersson.
Men så vad gör man då på en glöggafton, förutom att dricka glögg? Jo, man äter och - framför allt - pratar om livet och allt som hör där till.
- Först handlade det om barnuppfostran, sedan om tonårsproblem, pension och övergångsbesvär, mediciner, gamla föräldrar, barnbarn och nu är det till och med barnbarnsbarn för några av oss, säger Ann-Christine Sandberg.
Sedan början av 2000-talet har mötena dessutom dokumenterats i en gemensam bok. Där skriver gänget varje år ner vad de ätit, hos vem de varit och vad de pratat om.
- Vi brukar även utvärdera året som gått och titta framåt på året som kommer. Det har varit lite upp och ner för några av oss, men vi är glada att vi alla finns kvar och har varandra. Det är vi så tacksamma för, säger Ingrid Josefsson.
- Även om vi inte orkar hålla igång lika långt in på kvällen som vi gjorde förr, så har vi lika trevligt nu som då, säger Kristina Lundbäck.