IK-milen - öppen för alla

Det började lite trevande i fjol. Nu är det en stadsangelägenhet. IK-milen genomförs under helgens skördefest och det går bra att rulla, gå eller springa.

24 augusti 2012 06:00

Det är assistansföretaget Inre kraft som ligger bakom arrangemanget, men med god hjälp av Bodens skidklubb. Mattias Hjelte, ägare av företaget, anser att det är viktigt att ge alla möjlighet att vara med, inte bara de som tillhör Inre kraft.

- Tävlingen är öppen för alla som vill, och känner för att tävla, eller bara röra på sig tillsammans med oss i hälsans tecken. Banan går genom Bodens skördemarknad och där har vi också prisutdelning.

Idén till att ha en sådan här tävling fick Mattias Hjelte efter att han träffat en legendar inom rullstolssporten, Lars Löfström.

- På det här sättet kan vi också på ett naturligt sätt belysa den funktionshindrade människans roll i samhället.

Rolig lördag
Det finns både en tävlings- och en motionsklass. I den förstnämnda är det tio kilometer rullstol eller löpning samma sträcka. För motionärerna är det halva sträckan. Starten är lördag 13.00 på anrika Björknäsvallen.

- Jag hoppas så många som kan kommer och hejar på deltagarna.

Mattias Hjelte tillägger att det är kostnadsfritt att vara med och att alla som känner för det kan komma direkt till Björknäsvallen och anmäla sig.

- Hittills är det runt hundra som anmält sig, men jag lovar att vi kan ta emot många till och de ska garanterat få en rolig lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!