Minnesord: Yngve Johansson

Foto:

Dödsfall2019-11-01 06:00

Måndagen den 16 september nåddes vi av det ofattbara beskedet att Yngve Johansson lämnat jordelivet. Yngve har ända sedan han flyttade till Bjurå och Niemiselbygden varit engagerad i bygdefrågor av olika slag. Teaterföreningen Kottarna, EFIK, Agrocenter och Råneå älvdalutveckling AB, var några av de bygdefrämjande företag och föreningar som Yngve var delaktig i.

Vi skulle kunna skriva en tjock bok om allt arbete som Yngve gjort för bygden, men väljer istället att fokusera på den person Yngve var.

Han valde alltid att se på livet från den ljusa och positiva sidan, hur mycket uppförsbacke han än jobbade i. Ingenting var omöjligt, det kunde bara ta lite olika lång tid att nå fram till slutresultatet.

Yngve ville alltid ha en dialog med människor, oavsett om det handlade om politiker, tjänstemän eller människor i hans närhet. För Yngve var allas lika värde det viktigaste. Han trodde på att jobba ”med” varandra istället för mot varandra och blev därför mycket omtyckt och respekterad för sitt sätt att vara mot andra.

Yngve hade förmågan att lyfta andra människor, att se allas olika kompetenser, både i det lilla och i det stora. För honom var laget viktigare än jaget, och han såg alltid till att alla hade sin plats i lagbygget.

Trots Yngves outtröttliga engagemang i andra människor och bygdefrågor, så fanns det en sak som ändå var viktigare än allt annat tillsammans. Det var hans familj! Hustrun Sirpa, och de fem barnen Anna, Daniel, Liina, Moa och Ida med familjer, var de som betydde allt för honom. Han sa alltid att han var rikast i världen som hade sin fina familj. Yngve blev 68 år.

Så tack Yngve! Tack för allt som du gjort för oss och för den person som du var. Ditt minne kommer alltid att leva vidare i oss.

Bygdens människor genom Jenny Lindahl och Ulrika Ek

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!