Tage Mauritz Lindahl har efter en kort tids sjukdom avlidit på sjukhuset i Trollhättan vid en ålder av 93 år. Tage var född 1925 och uppvuxen i byn Ängeså i Överkalix kommun som mellanbarn till skogsfaktor Alf Lindahl och Ida, född Wälimaa, som innan hon gifte sig hade fotoateljé i Gällivare.
Tage tillbringade sina unga år med sin far, mor, äldre bror Rune (född 1924) och sin yngre syster Dora (född 1932) i tjänstebostaden intill älven Ängesån. På gården var levnadsförhållandena ganska enkla under Tages uppväxt och han lärde sig tidigt många praktiska färdigheter; bland annat blev han duktig på att snickra möbler till hemmet, fiska och jaga.
Mycket av sin gedigna jaktkunskap fick han av sin far under många gemensamma turer i skogsområdena runt hemmet, även känt som ”Gångstigslandet”. Tage blev i unga år en god skytt och fanns redan som studerande med i boken ”Svenska skyttar” tillsammans med sin far. Tage uppmärksammades under sin skoltid av en folkskoleinspektör för sin fallenhet inom matematik. Han läste vidare vid folkhögskolan i Kalix och senare vid "Teknis" i Luleå där han utbildade sig till elingenjör.
Innan värnplikten vid T3 i Sollefteå har Tage liksom många andra unga män längs Kalixälven arbetat en tid som skogsarbetare och timmerflottare. Som färdigutbildad ingenjör fick Tage sitt första jobb vid Köpmanholmen ("Forss AB"), och han började därefter jobba i Visby där han var med och lade elkabel mellan fastlandet och Gotland.
Under denna tiden träffade han sin blivande hustru Karin, född Nordberg, och de gifte sig i Visby 1955. Paret flyttade efter en tid till Luleå där Tage fick jobb vid Vattenfall som medförde arbeten inom hela Norrbotten, bland annat vid anläggandet av Kiruna flygplats. Under tiden i Luleå föddes sonen Sven och senare kom dottern Maria. I början av 1960-talet lämnade familjen Luleå och flyttade till Strömstad där Tage började på ett nytt jobb vid Strömstad Elverk. Paret köpte ett kulturhus på Saltö vid Kosterfjorden som kom att bli en samlingsplats för familjen, släkt och vänner. Ett sammanträffande var att ett av grannhusen på ön ägdes av medlemmar i familjen Schildt som Tage var släkt med genom sin farmor, nära vänskapsband som varat i närmare 60 år knöts nu mellan de båda familjerna.
Tage och Karin köpte senare en skogsfastighet i Nössemark, Dalsland, som varit viktig för hans stora jaktintresse. Tage jagade både storvilt och småvilt och han var långt upp i åren med i jaktlag i Värmland och Dalarna. Svensk jakttidning uppmärksammade honom i en artikel på 1980-talet.
Förutom sitt stora intresse för jakten och fisket i farvattnen kring Saltö så gjorde Tage under många år regelbundna sommarresor till sitt gamla barndomshem i Ängeså för att träffa sin mor och fiska tillsammans med brodern Rune. Det har blivit många laxar och öringar i Norrbottens vattendrag under Tages långa liv. Förutom sitt stora intresse för naturen så har Tage även varit aktiv i bland annat Lions i Strömstad och fick också genom detta många vänner.
Tage har haft god hälsa fram till sitt sista år när sjukdomsperioden inträffade. Då varvades vistelsen i hemmet på Saltö med vistelsen på sjukhuset i Strömstad och i Trollhättan där han till sist lugnt somnade in. Med Tage försvinner mycket gammal kunskap och många historier om hur det var att växa upp i väglöst land i Norrbotten under 1920 och 1930-talet. Han lämnar ett stort tomrum efter sig hos sin hustru Karin, barnen Sven och Maria, barnbarnen, sin syster, övrig släkt och vänner.