Minnesord: Sussanne Blomdahl

Dödsfall2020-03-04 06:00

Sussanne Blomdahl avled i början av februari, 69 år gammal, efter en tids sjukdom.

Hon var anställd vid Sunderby Folkhögskola i drygt 20 år, som projektchef när hon blev pensionär.

Sussanne Blomdahl har varit anställd i långa perioder av Astma-Allergiförbundet där hon även var 1:e vice förbundsordförande under sex år. I yngre år var hon aktiv i kommunalpolitiken i Lycksele, elva år i kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen sju år och tre år i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kooperativa företag var ett stort intresse. I Luleå finns Entrévärdarna kvar på Sunderby Sjukhus, Valborg finns kvar på Sunderby Folkhögskola och Sussanne var med och startade ett hunddagis. Sitt stora intresse för arbetskooperativen gjorde att hon var ordförande för SKOOPI, sociala kooperativens intresseorganisation, under tiden 2001-2006. Sussanne har varit engagerad i RSMH och ombudsman där under cirka tre år.

Sussanne var känd för sitt stora intresse för personer som har haft det svårt att komma in på den etablerade arbetsmarknaden. Hennes stora intresse för samhällsfrågorna är omvittnat av personer i hennes närhet.

Sussanne Blomdahls för tidiga bortgång sörjes närmast av sambo och dotter och naturligtvis av släktingar, vänner och tidigare arbetskamrater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!