Minnesord: Stig Eriksson

Foto:

Dödsfall2019-12-13 06:00

Vår älskade Stig har lämnat oss i sorg och saknad.

Stig föddes i Muskus, Vistträsk, 1939. Fotbollen var hans stora intresse under uppväxten och i ungdomsåren. Han spelade under många år med klubben Vistträsk IF.

Han var en riktig hemmakille, och med metspöet i handen drog han upp en och annan fisk ur Muskusträsket.

Stig arbetade som konduktör på Älvsbybussen under skol- och ungdomsåren. När det var dags att studera till ett yrke valde Stig att utbilda sig till rörmontör vid Strömbackaskolan i Piteå. Han började arbeta vid Anderssons Värme i Luleå. Stig var trogen sin arbetsplats under hela sitt yrkesverksamma liv. Inte en enda sjukdag hade han.

När Stig var 20 år träffade han Annika och de gifte sig 1964.

De fick två söner och de byggde hus på Björkskatan i Luleå.

Han var en älskad far som alltid tog sig tid för sina pojkar. Allt från att han berättade egenpåhittade sagor för dem när de var små, gjorde semesteräventyr, badhusbesök och mycket, mycket mer. Till att han, när de blivit vuxna, alltid funnits till hands för dem.

Han var också farfar till fyra barnbarn. När de behövde tillsyn eller sällskap kom han alltid med en packad väska med läsk, mackor och godis. Fotbollen fick också hänga med förstås. Barnbarnen hade en särskild plats i Stigs hjärta.

Stig var en lugn hemmamänniska som tyckte om att vistas utomhus, skotta snö och jobba på tomten. Han var oerhört snäll och hjälpsam, och tänkte alltid på andra i första hand.

Stig somnade in 1:a advent med familjen vid sin sida.

Minnesord

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!