Minnesord: Olga Eriksson

Foto:

Dödsfall2019-01-10 06:00

Vår kära mor Olga Eriksson, född Nyberg, har gått ur tiden den 25 december 2018 i en ålder av 91 år.

Hon föddes i en bondgård i Alviksträsk som äldst av två syskon. Hennes mor dog när Olga var fyra år och hon fostrades av sin far och farföräldrarna. Morföräldrarna bodde i Avan.

Redan i tonåren träffade Olga sin blivande man Karl Eriksson från Bälinge och de gifte sig 1947. Paret bosatte sig i Karls släktgård Zakrigården i Bälinge och de fick två barn, Lennart och Gudrun. Efter Karls död 2014 bodde hon ensam i gården fram till sin bortgång.

Olga och Karl bedrev jord- och skogsbruk, de sista decennierna enbart potatisodling.

Olga Eriksson levde i nuet. Omsorg om familj, släkt och vänner var det verkligt viktiga. Tillsammans med Karl reste hon till många länder, bland annat till Amerika och träffade familjens amerikanska släkt.

När barnbarnen sedan kom fanns hon och Karl där som barnvakter, och till ett stort stöd för oss. Bevarandet av traditioner, minnen och arv från tidigare generationer låg henne varmt om hjärtat och gravar och kyrkstugor vårdades.

Det långa ideella arbetet med stöd till fattiga barn ledde till flera resor i Europa, bland annat till Murmansk, Ukraina och Polen. Ända fram till slutet vävde hon barnfiltar till behövande. Omsorgen gällde även djur och natur och att skörda allt det goda som naturen ger. Det kom alla till del, generositet mot alla hade hon med sig hela livet. Med sin livsglädje, optimism och beslutsamhet fortsatte hon att vara aktiv, besöka vänner och dela årets högtider med sina nära och kära. Hon körde själv sin bil till för något år sedan när krafterna började svika. Olga hade fyra barnbarn och åtta barnbarnsbarn. Våra familjer är djupt tacksamma för allt Olga gav oss och saknaden är stor.

Tack mamma och syster.

Barnen Gudrun och Lennart Eriksson med respektive familj, samt Ebbe Nyberg, bror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!