Minnesord: Nela Bozic

Foto:

Dödsfall2020-02-10 06:00

Nela Bozic, en mäktig vardagshjälte, har avlidit och lämnat ett stort tomrum efter sig hos många i Vuollerimbygden.

Nela är bevis för att det är de till synes små valen i vardagen, som alltid är och blir de stora. Nela var varm, kärleksfull, hjälpsam, omtänksam, otroligt duktig i allt hon företog sig.

Nela acklimatiserade sig i Vuollerim och lärde sig snabbt svenska när hon kom till Sverige 2015 med sin familj. Hennes uppväxt i Serbien gav ”Kulturöverbryggande” djupa förståelser för skillnaderna mellan de tidigare stora hierarkierna och den nuvarande platta organisationen på hennes arbetsplats Hotell Vuollerim, där det är högt till tak. Nela var en teammedarbetare som med glimten i ögat bidrog till glädje, god stämning, hade en skön underfundig humor, samt ett innerligt varmt intresse för film, musik och så mycket mer.

Nela verkade och bidrog i det tysta på många olika sätt, i tillägg till det uppskattade arbetet i Teamet som anställd på hotellet. Några exempel på all osjälvisk ideell tid som Nela valt att bidra med till Vuollerimbygden är: Att hon alltid kavlade upp ärmarna under Vuollerimbygdens årligt förekommande festligheter som; Hembygdsgårdens sommarcafé, Kulturkraft–Festyra, Lions årliga fest för pensionärer. Att Nela gav omsorg till fjällkorna på Vuollerim gård med sina veterinärkunskaper, kärlek för djuren och vilja att bidra till de utrotningshotade fjällkornas överlevnad. Att Nela som styrelseledamot på Mathantverket Vuollerim AB även jobbade ideellt i dess mejeri, producerade prisbelönta Vuollerimostar, Vuollerimrullar och deltog i olika marknader med mera. När bygdebolaget Visioner i Vuollerimbygden AB köpte ytterligare ett hotell valde Nela och hennes barn att bidra med en hel del fix och trix.

Nela har under många år varit en trygg punkt för alla på Hotell Vuollerim. Hon var ansvarstagande och pålitlig, målinriktad, möjlighetsfokuserad och kreativ. Ett exempel är när ett större filmteam bokade in sig med kort varsel under en längre tid. De visade sig ha vitt skilda matönskemål, såsom vegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, veganskt, laktosfritt, utan nötter, pescetarianskt med mera. Då kom Nelas fenomenala kunskaper till sin rätt att laga alla möjliga varianter av läckra vegetariska och veganska rätter.

Nela gjorde inte mycket väsen av sig, det var inte viktigt för henne att synas eller få uppmärksamhet. Nu, när Nela inte längre finns med i vardagen blir allt hon gjorde och bidrog med ännu tydligare. Hon är så otroligt saknad av familjen, kollegor och vänner. Nela kommer alltid att minnas av sin man, deras två vuxna barn och av många fler för sina goda gärningar samt för sin stora medmänskliga kärlek till allt och alla.

Minnesord

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!