SPF Gnistan invigde sina nya lokaler

Äntligen har seniorerna i SPF Gnistan fått egna fina lokaler, och det firade de med att anordna höstens första medlemsmöte med fika i den stora trädgården.

Sven-Olof Jakobsson var en av SPF-seniorerna som var nyfiken på föreningens nya lokaler.

Sven-Olof Jakobsson var en av SPF-seniorerna som var nyfiken på föreningens nya lokaler.

Foto: Charlotte Löthberg

Familj2020-09-03 13:33

– Superfint! Jättetrevligt! sa medlemmen Lars Bergman när han inspekterade de luftiga lokalerna i Föreningshuset.

SPF Gnistan delar från och med hösten 2020 lokaler med några andra Kalixföreningar. Föreningshuset som det kallas, ligger på Vegagatan, strax invid den ”världsberömda” femvägskorsningen i gamla Kalix.

–  Här kan vi ha möten, fester och studiecirklar, sa ordföranden Maine Carlsson och såg mer än nöjd ut.

Men frekvensen och omfattningen av gemensamma aktiviteter och tillställningar hänger givetvis samman med utvecklingen av pandemin.

– Vi får följa med i utvecklingen och anpassa oss till rekommendationerna, men att vi nu har fått nya lokaler där vi har gott om plats både ute och inne känns väldigt, väldigt bra, fortsatte hon.

Efter en uppfriskande tipspromenad i Föreningshusets trädgård, med imponerande utsikt över älven, blev det fika med hembakt på den soldränkta terassen. Maine Carlsson informerade om kommande aktiviteter och arbete i föreningen, men underströk att så mycket just nu ju måste omnämnas tillsammans med ordet ”eventuellt. Coronan kommer att fortsätta att styra våra liv ett tag till och för både äldre och yngre gäller det att vara flexibla.

Klart är i alla fall att årets distriktsstyrelse, som blev uppskjuten i våras på grund av pandemin, anordnas den 30 september per capsulam, det vill säga med hjälp av datorer och brev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!