SPF Fjällvinden i fjällträdgården

Nu kändes det som att det var dags att träffas efter att nästan all verksamhet legat nere på grund av coronarestriktionerna.

Fjällträdgården i Jokkmokk firar 25 årsjubileum i år.

Fjällträdgården i Jokkmokk firar 25 årsjubileum i år.

Foto: Ingrid Thystad Karlsson

Familj2020-08-18 03:52

Det var 15 personer ur i pensionärsföreningen SPF Fjällvinden i Jokkmokk, som träffades torsdagen den 13 augusti i Jokkmokks Fjällbotaniska trädgård.

Det var bara glada miner då Karin, föreningens kassör, hälsade alla välkomna. Hon påminde om att hålla avstånd till varandra och någon guidad tur runt i Fjällträdgården kunde det inte bli på grund smittorisken. 

Var och en gick i stället runt i sin egen takt och studerade alla de intressanta växterna. Trädgårdsmästare Ingrid svarade engagerat på medlemmarnas frågor och hon kunde dessutom berätta att två bävrar etablerat sig i bäcken. Resultatet från bävrarnas arbete visade hon också.

Ingrid berättade också att i år firar Fjällträdgården 25 årsjubileum och håller öppet måndag till söndag klockan 11-17 fram till och med den 31 augusti. 

Samtliga hade med sig sin egen fikakorg och eftersom det finns flera fina sittgrupper där var det lätt att hålla avstånd. 

Solen sken, Kvarnbäcken porlade och temperaturen var behaglig, så det gjorde att alla satt kvar länge och njöt. Av både den fina Fjällträdgården och av tillfället att kunna träffas igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!