Minnesord: Håkan Karlsson

Håkan Karlsson har avlidit.

Håkan Karlsson har avlidit.

Foto: Privat

Familj2020-05-06 05:27

Idrottsprofilen Håkan Karlsson har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 65 år.

Håkan växte upp på Lulsundet i Luleå med föräldrarna Ragnhild och Karl-Göran samt lillasyster Annika.

Den unge Håkan var tidigt intresserad och duktig i idrott. Ishockey och fotboll blev hans sporter. Han hade framgång i båda sporterna , i fotboll som mittfältstrateg där han hade ett bra löpsteg, bollsinne och ett hårt skott.

Trots detta blev ishockeyn den sport som han satsade på. Säkert spelade kompisarna och den legendariske ledaren Åke Wikman en roll för valet.

Håkan var en vältränad tvåvägscenter med bra spelsinne och goda ledaregenskaper och var därför ofta utsedd till lagkapten.

Den målmedvetne Håkan hade en stor roll när IFK Luleå nådde stora framgångar i junior-SM med en brons och silver under ett tidigt 1970-tal.

Detta ledde till att Håkan blev uttagen i juniorlandslaget i ishockey och sedermera fick kontrakt med dåvarande storklubben Solna AIK , det riktiga AIK som Håkan hade sagt.

Trots att idrotten tog upp mycket tid var Håkan noga med att sköta skolan. Det förhållningssättet följde honom under hela utbildningstiden och ledde till en bra universitetsexamen.

Under hela uppväxtperioden var Håkan en juste och populär kompis. Han var inte bara omtyckt av killgänget utan lika omtyckt av tjejerna. Han var den som fick mest uppmärksamhet på skoldanserna.

Proper, välklädd, mån om frisyren samt med ett fint förhållningssätt var Håkan lite av dåtidens lokala David Beckham.

Senare i ung ålder träffade Håkan sin blivande fru Annika som han höll av och stod väldigt nära. De bildade familj och fick sönerna Johan och Ludvig som båda har gått i Håkans fotspår gällande idrott och utbildning.

Med tiden blev även Håkan farfar till barnen Moa och Axel som han var mycket stolt över.

Familjen var väldig viktig och central för honom och mycket tid tillbringades i fritidshuset i Bjumisträsk tillsammans med släkt och vänner.

Håkan hade ett stort socialt nätverk men även en stor portion integritet där familjen alltid var prioriterad. Mycket tid tillbringades i Kalixområdet där släkten hade sina rötter och där Bjumisträsk blev en naturlig bas.

Där utvecklade Håkan ett stort intresse för jakt och det är mer än en älg som passerat förbi hans kikarsikte genom alla år.

I vuxen ålder betalade Håkan tillbaka till idrotten genom att vara en ideell ledare under många år. Han brann väldigt mycket för ungdomsidrott vilket ledde till han blev ordförande för Luleå hockeys ungdom.

Håkan Karlsson var även representant i föreningens huvudstyrelse under ett flertal år.

Vännen Håkan som vi känt sedan barnsben gick bort alldeles för tidigt och lämnar ett stort tomrum efter sig. Bevarat är dock väldigt många och fina minnen vi haft tillsammans och våra tankar går till hans fina familj.

Idrottshälsningar genom 

Åke Wikman

Benny Westerlund

Thomas "Brocke" Bäckström

Lars "Osten" Bergström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!