Naturbrukselever från Kalix tävlar i Moskva

En skötselplan för en ö i Nyborgs skärgård blev Sveriges bidrag i en internationell skogstävling för ungdomar som avgörs i Moskva. Finalisterna kommer från Kalix naturbruksgymnasium.

15 september 2010 06:00
På tisdagen lyfte Simon Rantapää och Ellinor Sandström tillsammans med läraren Christine Boyd Larsson, från Kallax med destination Moskva. Där kommer de att representera Sverige i en internationell skogstävling för ungdomar som den ryska skogsstyrelsen arrangerar varje år. Totalt deltar cirka 50 länder och över 200 studenter.

 

Förhoppningsfull
Ellinor Sandström och Simon Rantapää som tog studenten från naturvetenskapliga inriktningen på Kalix naturbruksgymnasium i våras representerar sin klass med deras gemensamma avslutande projektarbete, en skötselplan för Lillögrundet i Nyborgs skärgård. Bidraget valdes ut av Skogsstyrelsen i Sverige.

 

På fredag avgörs det om Kalixeleverna och därmed Sverige tar hem segern.

 

-  Det känns roligt. Vi vet ingenting om de andra tävlingsbidragen men jag tror att det ska gå bra, säger Ellinor Sandström.

 

De övriga klasskamraterna som bidragit till finalplatsen heter: Elin Lidén, Daniela Ylinenpää, Christoffer Zackrisson, Oskar Persson och Tomas Sandling.

 

 

International Junior Forest Contest som arrangeras av ryska Skogsstyrelsen pågår 14 - 18 september

 

Tävlingen genomförs varje höst och riktar sig till ungdomar upp till 20 år som gjort elevarbeten om skog och natur-skog, miljö, vatten, djur, eller insekter.

 

Sverige har haft deltagare i fyra år och samtliga gånger har de fått ett pris.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Britt-Louise Spets 0923/148