Hittekatter och hittekillar i Kattakutens kalender

Nu finns Kattakutens almanacka "Killar med klös" att köpa. Den är den första i sitt slag och innehåller bilder av hittekatter och "hittekillar" med för den delen.

18 november 2009 06:00
- Killarna är släktingar, hussar, söner och del är bara söta, säger Annelie Hansson.

 

- Det var Annelie som kom på idén, säger Camilla Zerpe Karlsson, hon är svag för katter och killar.

 

- Vi höll på och skojade, säger Annelie och då dök idén upp.

 

Alla är hittekatter
- Alla katterna som är med i almanackan är sådana som vi tagit hand om, berättar Annelie.

 

150 kalendrar har tryckts upp och de kommer att finnas till försäljning dels genom Kattakutens egen hemsida men också på marknader, hos veterinären Stefan Rösäter samt djuraffären
25:an. Alla pengar som kommer in går oavkortat till katterna, det mesta till veterinärkostnaderna.

 

- Veterinärkostnaderna är det som kostar mest för oss, säger Camilla Zerpe Karlsson som varit med från starten av Kattakuten för tre år sedan.

 

- Då var verksamheten inte alls lika stor som den är nu, säger Camilla. Jag hade aldrig kunnat ana att behovet var så här stort. Det har vuxit enormt på de här åren och numera får vi samtal varje dag.

 

- De som inte kan ta hand om sin katt längre på grund av allergier och annat måste sköta sådant själv. Vi prioriterar i första hand att ta hand om hemlösa katter och målet är att ge alla katter ett eget kärleksfullt hem.

 

Annelie Hansson har varit verksam inom Kattakuten sedan hösten 2007 och är lika engagerad hon.

 

Stödhem
- När de kommer till oss har många varit hemlösa en längre tid och är ofta angripna av parasiter och har sjukdomar av olika slag, berättar Annelie som själv haft hemlösingar hemma.

 

- Vi släpper inte vidare någon katt som inte är frisk, kastrerad, vaccinerad och id-märkt, säger Camilla.

 

Det finns också en del stödhem för katterna och det är i ett sådant som vi träffas. Just den här dagen ska Camilla och Annelie hämta två katter som ska vidare till vaccination och
kastrering och förhoppningsvis ett eget hem så småningom.

 

- Vi vill uppmana de som har en katthona att kastrera sin katt och i stället bli stödhem för någon eller några av de kattungar som vi har.

 

Katterna på stora bilden behöver få ett eget hem och dessutom finns två katthonor med ungar som behöver stödhem, berättar Annelie och Camilla.

 

- Vi värnar om katterna först och främst, slutar Camilla och Annelie som nu närmast kommer att återfinnas på Råneå marknad med en del av sina almanackor.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!