Alla var de vinnare

En dag att njuta, först en mil i lugnets tecken och sedan samvaro. Assistentföretaget Inre kraft i Boden satsade på gemenskap och friskvård i helgen, både för personal och brukare.

20 maj 2011 06:00

Det var ingen direkt tävling, utan egentligen tvärtom. Det viktigaste var att träffas och röra på sig, antingen med rullstol, gående, cyklande eller springande. Men den här milen runt Svartbyträsket blev lite tävling också.

-  Vi satsar på vinst, sa Fredrik Rutberg som med sin assistent, Fia Karlsson, skulle ta sig runt en mil i rullstol.

-  Hon får köra i backarna, sade han med ett skratt och tittade på henne.

Bröt nacken
Fredrik Rutberg var med om en olycka för fem år sedan och bröt nacken, ungefär samtidigt drabbades lantbrukaren Mårten Winberg av en stroke. De båda satt i sina stolar och laddade och trivdes i solskenet före starten. Den sistnämndes hustru, Eva Winberg, tyckte att det var en utmärkt idé med arrangemanget.

-  Inre kraft är suveräna på att hitta på saker, det är ett stort företag, men det känns ändå personligt.

Anita Wikström, personlig assistent, anser att det är viktigt att kunna möta annan personal och brukare på ett lättsamt sätt.

-  Rolig grej som är väldigt nyttig för oss.

Det var 60 personer som var med på lördagens premiär för den så kallade Inrekraftmilen. Mattias Hjelte, vd, berättar att det här har varit en idé länge, men att det först nu blivit verklighet. Ett steg i friskvård för personal och brukare. Företaget, som är en av Bodens största, har nästan 500 anställda och 105 brukare, alltså finns det fler som borde kunna lockas ut. Något som Mattias Hjelte lovar till nästa år.

-  Då ska vi vara 200.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!