Klanka inte ner på dig själv

Sluta snacka så mycket skit. Om det är något jag är så trött på så är det allt skitsnack.

29 november 2018 09:28

Jag är så otroligt less på allt skitsnack. De senaste veckorna har jag mött så många kvinnor som snackat så mycket skit. Om vadå, ­undrar du säkert både nyfiket och intresserat. Kan det handla om politik? Jobbiga kollegor? Smutsiga tvättstugor i hyreshuset?

Nä, långt därifrån och det är nog det som är det värsta. Jag har hört så många snacka så mycket skit - om sig själva. Pratat högt om hur man känner sig tjock, ful, otillräcklig och dålig. Och när man säger de här sakerna högt, blir jag både ledsen och arg när jag börjar tänka på vad för andra destruktiva tankar som finns kvar i huvudet.

Varför pratar vi så här till oss själva?

Många har ett vardagsliv med hög intensitet och en stor dos stress. Vi har krav på oss att leverera allt från spännande uppsatser till näringsrik middagsmat. Som grädden på moset eller pricken över i:et lägger vi också en stor påse bajs på oss själva. Varför? Gör det dig till en bättre vän, förälder, kollega och person av att klanka ner på dig själv? Förmodligen inte.

Jag tycker att det är dags att ändra din inre konversation nu, på en gång! Sluta klanka ner på det som du inte klarar av. Sluta hata kroppsdelar som du vill förändra.

Det är stor skillnad på att till exempel vilja göra en livsstilsförändring, träna för att bli starkare eller för att gå ner i vikt, och att konstant tänka dåliga tankar om sig själv. När du börjar ta dig själv på större allvar och känna ditt eget värde, så tror jag att du kommer att må så mycket bättre. Känna dig mer nöjd med den du är och fira det du fått gjort på din att-göra-lista, istället för att fokusera på det du inte hann med just idag.

Det finns ett uttryck som på engelska kallas self-love, direktöversatt blir det “själv-kärlek”. Vi behöver mer self-love, varje dag. Så här kommer en sista utmaning. Ställ dig framför spegeln och säg högt till dig själv: jag är så jäkla bra, precis som jag är. Tänker du snälla tankar om dig själv, börjar du sedan tänka snällt om andra och då har du startat en rätt så bra kedjereaktion, eller hur? Tänk på allt du och din kropp faktiskt klarar av, varje dag. Har vi en deal?

Veckans

Plus: Vädret. Älskar den friska luften och himlens alla färger, det ger mig energi i mörkret.

Minus: Måste alltid kämpa för att komma på något minus… är en person som ser det bra i det mesta, haha. I så fall skulle ett minus vara att våra dammsugarpåsar varit slut i över en vecka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!