Debatt: Jag väljer Piratpartiet

11 november 2009 06:00
Anders Sundström, tillhörande den socialdemokratiska makteliten och vd för Folksam, ökade sin inkomst med nära fyra procent till drygt fem miljoner kronor. Livbolagens avkastning sjönk samtidigt med katastrofala 7,2 procent förra året.

 

Sundström tillhör den lilla grupp av ryggdunkande vd-ar och byråkrater som hittat metoder att tillskansa sig själva enorma bonusar och löner. Tror man att man är värd och gör rätt för de här lönerna så visar det bara på en total inkompetens avseende den egna omdömesförmågan.

 

De här figurerna hade säkert gjort ett lika "kvalificerat" arbete med en månadslön på 40.000. Och vill de inte jobba för denna lön så finns det gott om människor som kan göra ett bättre jobb för lägre lön.

 

 

Det finns en hel del bra i oppositionens samlade idéprogram. Tyvärr har de tre röd-gröna partierna sedan länge invaderats av människor som ser politiken
som en språngbräda för den egna karriären. Alliansen har också en del bra idéer. Men även dom är invaderade av karriärister och lobbyister. Att låta staten låna pengar för att sänka skatten rejält för de med högst inkomster tyder på lika dåligt omdöme som Sundström och hans kompisar har.

 

 

Vårt demokratiska skelett måste fyllas med ett innehåll som baseras på samarbetsformer av jämlikhet, solidaritet och integritet.

 

De här sju partierna saknar detta. De är körda. De är slut. De hör till historiens soptipp.

 

Nu väljer jag Piratpartiet.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!