Veteranens framtid i Jämtland är oviss

Med åren har den 42-årige veteranen RT Guinn nått ikonstatus i Östersund efter fem säsonger i Jämtland Basket. Men nu är hans framtid i klubben minst sagt osäker. "Den här veckan hoppas jag få ett besked. Ja eller nej", säger han.

RT Guinn

RT Guinn

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2023-07-23 12:50

Guinn har under lång tid sett som ett självklart inslag i Jämtlands trupp som de senaste åren jagat det efterlängtade första SM-guldet.

Och om det guldet kommer våren 2024 kan det bli utan lagets store ledare  RT Guinn som 2018 värvades till Östersundsklubben.

Med mindre än två veckor kvar till att Jämtland drar igång försäsongsträningen står den 208 centimeter långe forwardsveteranen fortfarande utan kontrakt.

"Jag vet inte vad som händer men är inte orolig. Det är inte första gången i min karriär jag står utan klubb sent in på sommaren", säger han.

RT Guinn berättar att han i februari hade längre samtal med tränaren Adnan Chuk och då gjorde han klart att han vill fortsätta sin karriär i Jämtland.

"Min kropp känns fortfarande bra och jag är redo att tävla igen".

Men fem månader efter samtalet har ingenting hänt och klockan tickar.

"Jag är precis tillbaka efter min semester och ska prata med klubben i veckan. Då hoppas jag få ett besked: Ja eller nej".

Om det bli ett nej?

"Det finns intresse från klubbar SBL men det alternativet har jag inte ens funderat på ännu". 

RT Guinn snittade den senaste säsongen – där Jämtland åkte ut i semifinalspelet mot den blivande mästaren Norrköping – 19 minuter, 10 poäng och 4 returer.