Uppsala på bortaplan – inga problem

Här fanns det en hel del att imponeras över. Bland annat Robbi Ryan och Fanny Wadling.

Fanny Wadling, Luleå Basket

Fanny Wadling, Luleå Basket

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-02-28 20:22

Det fanns flera saker att bli lite småimponerad över efter Luleå Baskets solklara 85–61-seger mot svårspelade Uppsala på bortaplan. Inte minst med tanke på att Uppsala för en tid sedan besegrade guldkandidaten Norrköping Dolphins.

Luleå Basket drabbades nämligen av en del motgångar under matchen, hamnade bland annat i ett tidigt poängunderläge och mängder av foulproblem på nyckelspelare som Josefin Vesterberg, Sabrina Haines och Fanny Wadling vilket stökade till spelarrotationen för tränaren Robin Sandberg.

Men lugnt och fint hanterade laget detta, fortsatte mala på med sitt intensiva försvarsspel och till sist orkade inte Stephanie Visscher & Co stå emot och började sprida bollar över hela Uppland. Till sist landade ett sönderstressat hemmalag på 25 turnovers som resulterade i 30 Luleåpoäng.

Robbi Ryan är ett kapitel för sig den här säsongen. Hon är en maskin som outtröttligt arbetar vidare och skapar offensiva lägen för sig själv. De 27 poäng hon drog i mot Södertälje i fredags följdes upp med 33 mot Uppsala.

Det var också kul att se Fanny Wadling som inte haft många högprocentiga matcher den här säsongen. Fram till Uppsalamatchen hade den defensivt mångsidiga landslagsforwarden skjutit låga 37 procent. Den här gången landade Wadling på 15 poäng, 10 returer och ett 54-procentigt skytte. Kanske var det ett trendbrott? Vi får se.