Luleå Basket kan ha hittat stjärnans ersättare

Tecknen är tydliga. Veteranen kommer inte spela kommande säsong.

Luleå Baskets Josefin Vesterberg.

Luleå Baskets Josefin Vesterberg.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-07-24 20:02

Under onsdagen kunde jag avslöja att Luleå Basket siktat in sig på den amerikanska powerforwarden Jessica Lindstrom, 28, som de tre senaste säsongerna spelat i Belgien. Här kan ni läsa mer om den nyheten.

Men det intressanta är att klubben i skarpt läge nu verkligen planerar och vidtar åtgärder för en framtid utan veteranen Josefin Vesterberg. Det går liksom inte att tolka på något annat sätt. De ansvariga i Luleå vet saker redan i dag som inte blivit offentliga ännu.

Bloggen kan förstås inte vara hundra säker men allt pekar i den riktningen för varje dag som går och ju närmare säsongsstart vi kommer.

Om USA-spelaren Jessica Lindstrom är en fullvärdig ersättare till Vesterberg vet jag inte och det är något som får funderas kring en annan dag.

Det jag kan konstatera att det är svårt att föreställa sig ett Luleå Basket utan den 30-åriga veteranen men kommande säsong ser det ut att inträffa.

Men att spekulera är inte att veta till 100 procent. Om några veckor väntas ett klart besked komma från Luleå Basket och Josefin Vesterberg. Då vet vi.