Sex spelare som är ligans hetaste free agents

Var kan de här "fria agenterna" komma att landa?

Pierre Hampton.

Pierre Hampton.

Foto: Tim Södergren

Basketbloggen2024-05-25 20:09

Det här med free agents och SBL Herr är klurigt att spekulera kring eftersom knappt en enda klubb jobbar långsiktigt med längre kontrakt – även om det finns några undantag. Och då är i princip varenda spelare ute på marknaden på något sätt.

Men Bloggen tänkte ändå lista några heta spelare i ligan som det är en del surr kring och därmed kan vara på väg till nya klubbadresser.

Pierre Hampton, Jämtland 

I och med att tränaren Adnan Chuk lämnat och Jämtland med stor sannolikhet tvingas göra en liten omstart har det surrat ganska friskt kring klubbens störste stjärna. Tipset för dagen är att Hampton söker sig bort men frågan är var? Forwarden är en veteran som vill vinna mästerskap och då ligger väl någon av de andra toppklubbarna nära till hands om det blir Sverige. Sa någon Norrköping..?

Anes Zekovic, Jämtland

Jämtlands "klisterspelare" kopplas ihop med Högsbo där flickvännen Alva Stark ska coacha klubbens damlag men frågan är om nykomlingen har den börs som krävs för att knyta till sig en ligaveteran av Zekovics kaliber. Vi får se.

Hugo Bergström, Norrköping

Mästarklubbens back up-guard behöver nog hitta en ny miljö för att öka sina spelminuter och ta nästa steg i sin utveckling. Köping har nämnts under lång tid. Vi får se om det stämmer.

Jonathan Arvidsson, BC Luleå

Den målgörande guarden var nära att skriva på för en slovakisk klubb redan förra sommaren och intresset från utlandet har knappast minskat efter hans fina SBL-säsong. Arvidsson har också varit tydlig med att spel i Europa lockar massor. Det blir en spännande sommar.

Anton Gaddefors, Södertälje

Det kommer nog hända en hel del med Södertäljes lagbygge nu när ekonomin måste ses över. Gaddefors har dragits med skadeproblem under flera år och frågan är om nye tränaren Adnan Chuk vågar satsa på honom. Är svaret nej bör hemstaden Uppsala vara det naturliga alternativet.

David Czerapowicz, Umeå Bskt

Med sitt vassa trepoängsskytte som spetskompetens fick Umeåguarden sitt stora genombrott sitt genombrott i SBL den förra säsongen. Det borde attrahera många av konkurrenterna i SBL.