Omgångens tips: Mästarlaget visar sprickor i fasaden

Gustav Hansson, BC Luleå.
Gustav Hansson, BC Luleå.

Bortalagen är på hugget i den här ligaomgången.

Basketbloggen 12 februari 2024 14:39

Bloggen tippar vidare och hittar fyra matcher över två dagar i SBL herr. Hetaste matchen? Välj själva.

Måndag 12/2

Umeå – BC Luleå                                        2

Att Umeå under lång tid haft alla möjliga personella problem vet vi. Men laget har ändå krigat på, bland annat vunnit mot Jämtland och spelat flera tajta matcher. Men känslan är att Umeå börjar gå på tandköttet och det ska BC Luleå större rotation kunna utnyttja. Ska bli intressant att se om nye Charles Matthews tar en större roll och blir mer delaktig i spelet.

Tisdag 13/2

Köping–Norrköping                                  2

Torbjörn Gehrkes gäng har hittat någon sorts stabilitet den senaste tiden och segern mot Södertälje förra veckan såg riktigt bra ut. Men att vinna mot Norrköping? Nej, det ska inte gå. Även om mästarlaget visat upp några små sprickor i fasaden den senaste tiden.

Nässjö–Jämtland                                      2

Nässjö brottades med personella när laget i lördags förlorade stort mot Jämtland i Östersund. William Gutenius kom inte till spel och Dartaye Ruffin drog på sig någon sorts fotskada. Om den duon spelar den här matchen har jag ingen aning om men läget för Jämtland är förstås mer än ypperligt. 

Uppsala–Borås                                           2

Efter den svaga ligastarten är Borås just nu ligans hetaste lag och radar upp segrar på löpande band. Den stora skalpen kom förstås mot Norrköping i Stadium arena där laget förra veckan vann en rysare. Det här ska inte vara något problem alls mot ett Uppsala som såg mer än lovligt platt ut när laget åkte på storstryk i Luleå.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa