Här är de allra hetaste ryktena i SBL herr

Det går rykten i basketsverige och Bloggen levererar det allra senaste.


Hugo Bergström, Norrköping, vill få mer speltid.

Hugo Bergström, Norrköping, vill få mer speltid.

Foto: Christer Gustafson

Basketbloggen2024-05-17 21:56

Mitt i SM-finalspelet mellan Norrköping och Borås surrar det förstås massor av silly season-rykten i SBL herr men det är ganska lite som hänt hittills. Inget konstigt i och för sig. Basketklubbar i Sverige måste antagligen vara de mest senfärdiga i världen när det gäller lagbyggen.

Nåväl. Vad är det för skönt skvaller som florerar egentligen? Vi kan väl börja på coachsidan där säkerligen många funderar på vad erfarne Adnan Chuk ska hitta på efter sin sejour i Jämtland. Det snackas både om att han är klar för RIG Haga i Norrköping och slutförhandlar med Södertäljes sportchef Ludwig Degernäs. Rykten om Finland har också poppat upp de senaste dagarna. 

Södertälje är också en klubb som kopplas samman med den förra Uppsalatränaren Panagiotis Nikolaidis som gärna vill landa någonstans där ambitioner om att tillhöra toppen av ligan finns.

På spelarsidan verkar det som att Jämtlands store stjärna Pierre Hampton är på väg bort och i så fall lär SBL-klubbarna stå på rad och vänta med öppna famnar. Men bli inte förvånad om forwardsveteranen tar chansen och drar ut på ännu ett utlandsäventyr. Förra sommaren var Hampton mycket nära att hamna i den franska andraligan.

Även Hamptons lagkompis Anes Zekovic sägs vara på väg söderut tillsammans med flickvännen och Östersundstränaren Alva Stark som ska leda Högsbo i SBL dam kommande säsong. Nykomlingen Högsbo i herrligan borde i så fall vara en naturlig plats att landa på för honom. 

När det gäller Jämtland är det väl ingen högoddsare om hemmasonen och allroundforwarden Daniel Johansson vänder tillbaka efter en säsong i tyska tredjedivisionen.

Umeå är det tyst om – förutom att klubben gjort klart med tränarveteranen Christer "Chribba" Sjögren. Där lär massor av fokus ligga på att behålla succéspelaren Nils Botold och stabile guarden William Hansson. Framtidsmannen Anton Lindqvist kopplas ihop med Nässjö som säkert ville röra om lite i truppen efter ett par säsonger där det stått lite still.

I Luleå råder det en viss optimism att både guardstjärnan Gustav Hansson och centerbjässen Tobias Sjöberg blir kvar. Gott hopp finns också att behålla Oskar Wickström-Stümer som lär erbjudas en betydligt utbyggd roll han om nobbar locktonerna från college och stannar i BC.

Köping gnuggar på med sitt lagbygge och under nye tränarens ledning Gabo Loaiza har klubben redan förlängt kontrakten med ett par befintliga spelare. Men ett tungt namn som klubben sägs vara på väg att ro i land är Norrköpings Dolphins back up-guard Hugo Bergström som är ute efter en större roll. Redan förra sommaren erbjöds Bergströms tjänster till BC Luleå som då var proppfullt på guardpositionerna.

Nässjös guard och defensivspecialist Elias Weibert nämns också i samband med Köping.