Dubbla segrar blev kvällens fredagsmys

Två matcher. Två segrar. Det blev fredagens Luleåfacit.

Håkan Larsson och Brandon Johns jr.

Håkan Larsson och Brandon Johns jr.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-10-18 21:57

Det blev två ganska intressanta matcher under fredagskvällen för BC Luleå och Luleå Basket. Inte minst för Bloggen som blev alldeles vimmelkantig av alla skärmbyten.

Vi börjar med BC Luleå som egentligen hade allt att förlora på bortaplan mot ett Nässjö som den här hösten inte lyckats vinna en enda och läckt som ett såll defensivt.

Och som väntat hade tränaren Håkan Larssons lag inga problem att stoppa bollen i korgen och kunde till sist vinna med 109–95, mycket tack vare maskinen Brandon John Jr som ännu en gång visade klass med 34 poäng via 14 av 18 från golvet. Det ska bli oerhört intressant att se BC-amerikanen matcha upp mot en kille som Shane Hunter i Norrköping och se vad han kan göra där.

På bortaplan tar nog de flesta en vinst hur den än ser ut men BC Luleå behöver komma upp ett par nivåer defensivt för att kännas som ett klockrent topp-tre-lag. Där finns jobb att göra. Jag tycker fortfarande laget kan sätta ännu mer press och vara några procent mer aggressivt över hela planen.

Oroande för BC Luleå är också knäskadan på guarden De´Monte Buckingham som krockade med Tobias Sjöberg och tvingade bryta matchen i den fjärde perioden. Det såg ut som knä mot knä och då ska det nog inte vara någon större fara. Men vi får helt enkelt vänta och se.

Luleå Basket kom till spel mot AIK utan allroundforwarden Fanny Wadling och gudarna ska vet att det syntes. Wadlings defensiva närvaro märktes massor och faktum är att Stockholmslaget var med och spelade med Luleå långt in i den tredje perioden. Det såg få komma. 

Men till sist kom ändå rycket och Luleå kunde vinna med 19 poäng, 83–64.

Grymt kul att se unga guarden Sofia Persson ta ännu ett stort kliv framåt och fylla upp protokollet med 20 poäng, 9 returer och 7 steals.

Hon backades upp av grovjobbaren Jessica Lindström som bland annat hittade 17 returer och 11 assist.

Vi stannar där i kväll.