BC Luleås värvardrag: Förre Södertäljestjärnan

Ed Polite landar i Luleå.
Ed Polite landar i Luleå.

Sumbry ut. Polite in.

Basketbloggen 16 november 2023 18:58

Att forwarden AJ Sumbry var på väg bort från BC Luleå har nog de flesta börjat ana de senaste veckorna. Efter ett par halvpigga insatser i början av sin korta karriär i Sverige har det mer och mer visat sig att 29-åringens hopp och spring i benen inte fanns där längre efter år av slitage på den internationella basketscenen.

Planen var att han skulle ta knäskadade Oliver Gehrkes plats i laget rakt av men det var aldrig riktigt nära.

Därför var det fullt naturligt att Sumbry under torsdagen fick beskedet att han bör ta första bästa flygplan hem till USA.

 

Men det visade sig samtidigt att BC Luleå den senaste tiden jobbat i kulisserna för att hitta en ersättare och hans namn är Ed Polite, 26 år. En 196 centimeter lång forward som förra säsongen gav ett floppande Södertälje nästan 13 poäng och 8 returer över 20 matcher.

En sak kan vi vara säker på: Polite kommer, om han inte dras med några okända skadeproblem, göra BC Luleå bättre än vad Sumbry lyckades med.

Han är atletisk, kan byta i försvar och göra poäng på lite olika sätt runt korgen. Däremot inte så ofta från trepoängslinjen där han förra säsongen sköt under 20 procent.

 

Polite kommer säkerligen starta en vissa matcher när centern Tobias Sjöberg inte bedöms ha en bra match-up på motståndarna. Kanske kommer tränaren Håkan Larsson i enstaka fall bara spela med en naturlig guard på golvet? Vi får helt enkelt vänta och se.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa