S har fört landsbygden bakom ljuset

Vitå 15 oktober 2019 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående skolfrågan och den levande landsbygden.

Inledningsvis vill jag påminna om att Landsbygdspartiet Oberoende kom till på grund av att alla etablerade partier från höger till vänster hade glömt bort att det fanns något som hette landsbygd. Tack vare Landsbygdspartiets tillkomst kan jag nu konstatera att landsbygdsfrågorna diskuteras som aldrig förr. Emellertid är det mycket prat, lovord och utfästelser med alltför lite ”verkstad”.

Landsbygd. Luleå kommun är inte bara staden, där finns också en landsbygd. 

Alla människor på en levande landsbygd är en nödvändighet för att också staden skall leva. 

Den beredskap vi har i dag är bristfällig. Hur länge finns det färsk mjölk och färskt kött att köpa? Hur länge finns det tillgång till övriga grödor från jorden? Det är ingen självklarhet framgent att lokala livsmedel finns tillgängliga. Den utarmning av landsbygden som pågår med stängda förskolor/skolor, igenväxande jordbruksmarker, nedlagda jordbruk, destruktion av befintlig infrastruktur och så vidare måste få ett slut.

Skolan. Det fanns ingen anledning att ens ha en föreställning om att landsbygdsskolorna Vitå och Klöverträsk skulle beröras med tanke på de utfästelser som kommunledningen via media torgförde dagar före valet 2018. Landsbygdspartiet och dess företrädare blev olyckligtvis manipulerade. Vi var dock tyvärr inte ensamma om att bli förda bakom ljuset. 

Landsbygdspartiet Oberoende hävdar att Socialdemokraterna i många år inte drivit landsbygdspolitik annat än med ord utan förpliktelseTrots detta så utgav man sig inför valet 2018 att vara ”Landsbygdspartiet Socialdemokraterna” vid sökning på ordet landsbygdspartiet. Bedrägligt! 

Landsbygdspartiet Oberoende

Erland Nilsson


Ämnen du kan följa
Läs mer
Luleå

Skolan rivs efter mögelproblemen – lokalpussel väntar

Kiruna

Gruvtolvan: "Det blir riktigt allvarligt"

Luleå

Dubbla budskap om 15-timmarsbarnen: "Känns lite som utpressning"

Norrbotten

Nu kan du skapa ditt eget nyhetsflöde

Kiruna

Förskolechefen: "Det är väldigt olyckligt"

Visa fler