Golfsäsongen igång – familj fick en boll genom rutan

Ibland går det inte som man har tänkt sig ute på golfbanan. Johan Ekström i Sävast fick en boll genom ett av fönstren när han umgicks med familjen.

Sävast 23 juni 2021 20:00

Johan Ekström har precis gjort en vacker plattsättning utanför huset som familjen byggde för snart fyra år sedan. Det ligger vackert vid Luleälven alldeles intill golfbanan i Sävast. 
Att golfbanan nu har nu öppnat för säsongen, ja det har Johan Ekström fått erfara. 
– Det är väl mer eller mindre dagligen som det kommer någon boll in på tomten, säger han och ler. 
Den här golfsäsongen inleddes däremot med ett kras. 
– Jag hörde att någon knackade på dörren. Där utanför stod en ångerköpt person som berättade att hans inspel mot hål nummer sjutton inte hade gått som han planerat, säger Ekström. 
Den molokne golfaren hade förmodligen satsat på att gå in på andra slaget i det här förhållandevis svåra hålet (par fyra). Istället för att träffa green skickade han bollen rätt genom ett av Johan Ekströms garagefönster. 
– All heder till honom ändå för att han kom och knackade på och berättade. Det är ju alltid bättre när man gör så, säger Ekström. 
Något pansarglas på det nybyggda huset lär det heller inte bli tal om – trots bombardemang från banans golfare. Dottern Alicia Ekström Morin som åker runt på en tvåhjulig sparkcykel på den nya plattsättningen föreslår en högre stenmur till inramning. Johan Ekström lugnar sjuåringen och förklarar att golfarna nog bara är lite ringrostiga så här tidigt på säsongen. 
– Fördelarna att bo så här överväger ändå med råge, säger han.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Midnattssol i Boden och Sävast – men inte i Luleå och Brändön