Var redo för premiär – nu väntar ny försäsong

IFK Luleå hade förberett sig för seriepremiär nästa helg. Nu får laget istället tänka om och inleda en ny försäsong inför seriepremiären 21 maj.

Luleå kommun 27 mars 2020 16:46

Med seriepremiären runt hörnet var IFK Luleå redo att springa ut på Nyabvallen nästa helg mot Täby i återkomsten i ettan. Men så blir inte fallet i och med att Svenska fotbollförbundet nu skjutit upp seriestarten till 21 maj i och med coronakrisen.

Det var bara att slänga den ursprungliga plan i papperskorgen och bygga upp en planering för en ny försäsong.

Första draget:

– Till att börja med fick spelarna i laget en veckas ledighet, sedan drar vi igång igen med träningen 1 april, säger Daniel Kalén, sportchef i IFK Luleå.

Nya träningsmatcher ska sedan bokas in och där ligger IFK Luleå i framkant redan nu, med tanke på att beslutet om uppskjuten seriestart kom så sent som i onsdags.

– Vi kommer spela fem eller sex träningsmatcher innan premiären. Den första är helt spikad och blir mot Team TG 18 april. Sedan har vi klart med matcher mot Skellefteå, Boden och Notviken också, säger Kalén.

Förutom de fyra träningsmatcherna är förfrågningar skickade till allsvenska Östersund och superettanlaget Umeå FC, men där väntar IFK Luleå på besked.

– Vi tyckte vi hade ett bra upplägg med både Brommapojkarna och Sollentuna på bortaplan här under mars men de blev ju inställda, nu får vi göra det bästa vi kan för att komma väl förberedda tills det drar igång, säger Kalén.

Den första träningsmatchen spelas alltså 18 april och sedan är planen att spela minst en match varje vecka fram till seriestart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

IFK Luleås brutala höstomgång: "Det kommer bli tufft"

Fotboll

Stort sponsortapp för Luleåklubbar: "Bävar inför 2021"

Fotboll

IFK-värvningarna missar inledningen av serien

Sport

Forsberg redo för spel

Sport

Sportbarsjätten: Vi är ingen smittspridare

Visa fler