BC Luleå vann – tredje raka segern

BC Luleå vann borta mot Jämtland Basket under fredagskvällen. Därmed tog man revansch på laget som man blev utslagna av under förra årets kvartsfinalserie.

Östersunds kommun 4 oktober 2019 22:01

BC Luleå åkte ut mot Jämtland i förra säsongens kvartsfinalserie. Under fredagskvällen fick norrbottningarna chans till revansch mot Torbjörn Gehrkes gäng.

Noterbart är att inför matchen kom Jämtland Basket från två raka förluster medan BC Luleå kom från två raka segrar i säsongsinledningen.

BC Luleå inledde matchen med en trepoängare av Denzel Andersson. Och det var just trepoängsskyttet som blev BC Luleås vapen i inledningen av matchen.

Quinton Upshur, Brandon Rozzell, Denzel Andersson och Axel Nordström visade alla klass från trepoängslinjen och BC Luleå kunde dra ifrån till en ledning 11 poäng efter den första perioden.

Norrbottningarna fortsatte att producera i den andra perioden, framförallt genom amerikanen Quinton Upshur. Var det inte trepoängare så var det genombrott mot korgen och Upshur visade upp ett brett register och stod för hela 18 poäng i den första halvleken.

Ett tag i den andra perioden ledde BC Luleå med 17 poäng. Men hemmalaget kunde jobba sig tillbaka in i matchen och i halvtid ledde BC Luleå med 8 poäng.

I den tredje perioden kom segerrycket för BC Luleå. Man fortsatte att producera offensivt men man tätade även till det i defensiven. Matchens höjdpunkt kom även i den tredje perioden, Axel Nordström hittade Denzel Andersson med en perfekt passning. Andersson kom flygande med bra tajming och dunkade i alley-hoopen.

Ledningen inför den fjärde och sista perioden var 19 poäng till fördel för norrbottningarna.

Men BC Luleå höll på att tappa det helt i den fjärde perioden. Jämtland Basket inledde den fjärde perioden starkt och närmade sig BC Luleå. Med dryga minuten kvar var ledningen för norrbottningarna nere på bara fem poäng.

BC Luleå begärde timeout för att försöka stoppa blödningen. Jämtland gjorde ytterliga fyra ytterligare poäng och ledningen var nere på en poäng.

Då klev Brandon Rozzell fram och sänkte en livsviktig trepoängare för BC Luleå. Därmed slingrade man sig ur och kunde vinna matchen. 

BC Luleås Anton Kobylak-Berglund var febersjuk och inte spelade i matchen mot Jämtland. Sedan tidigare stod det klart att Pelle Larsson och Brice Massamba inte skulle vara med.

Matchfakta:

Jämtland-BC Luleå 94–98

Poäng, BC Luleå: Quinton Upshur 23, Brandon Rozzell 24, Denzel Andersson 20, Axel Nordström 14, Daniel Hansson 9, Tim Kearney 4, LaRon Smith 2, Daniel Eliasson 2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg

Ämnen du kan följa
Läs mer
Basket

Ansökte om en miljon: "Det behövs ett stödpaket till"

Basket

Talangerna nära kontrakt med Luleå Basket

Basket

Luleåstjärnan har skrivit på för ny klubb

Basket

BC-värvningen nobbade lukrativare bud från konkurrenten

Basket

Kearney om framtiden: "Klubbar har visat intresse"

Visa fler