Totalt handlar det om 34 barn och sju pedagoger som nu tvingas lämna byggnaden. Rektorn Birgit Klockare säger att förskolans två avdelningar flyttas till nya lokaler på Boskatans förskola och Porsöns förskola.

– Vi flyttar inom några veckor, säger hon.

Byggnaden som förskola huserar i består av två delar varav den drabbade delen är från 1964. Det var i samband med att förskolans ventilation skulle förbättras som skadorna upptäcktes, då huset är gammalt ville fastighetsförvaltaren ha en status på den.

– Sedan har vi känt ibland att det luktar lite. Men man går inte vidare med och kollar vilken sorts mögel det är utan man vidtar försiktighetsprincipen

Att någon skulle ha blivit sjuk av att vistas i bygganden går inte att säga, men det går heller inte att utesluta.

– Visst har de funnits de som varit täppta i näsan och haft ont i huvudet men man kan inte säga att det beror på det här. Vi jobbar ju i en verksamhet med barn.

Andreas Engström, sektionschef för kommunens fastigheter, säger att det är vissa delar av ytterväggarna som drabbats på grund av konstruktionen.

– Det är den nedre delen av syllen som fått fuktangrepp. Huset renoveras om hyresgästen vill det.

Att det är flera av kommunens fastigheter som är drabbade av fukt och dylikt anser han inte vara något unikt i en jämförelse på nationell nivå.

– Vi har mycket fastigheter att sköta om och mycket är byggt på ett innovativt sätt.