Det är i en intervju med Nordicbet som Konstantin Komarek berättar om när han tvingades lämna Luleå Hockey säsongen 2011/2012.

Österrikaren kom till klubben som 16-åring och spelade i Luleå Hockeys J18- och J20-lag. Han ansågs redan då vara en stor talang och fick debutera i SHL som 17-åring 2010/2011.

Men efter fem poäng på 45 matcher året efter fick den nu 24-årige Komarek beskedet.

Artikelbild

– I slutet av sista året var den tuffaste tiden jag upplevt inom hockeyn. Jag var utanför laget, och alla hade stora förväntningar på mig. När transferfönstret stängs med en timme kvar fick jag meddelande att komma till kontoret, och där sa dom till mig att de ville jag skulle lämna klubben. Klockan var 23 när jag fick beskedet och jag hade inte pratat med en enda klubb, och det var självklart omöjligt att hitta en ny klubb på en timme. Västerås kunde ta över mitt kontrakt som Luleå fixat, men hela min privata situation kunde jag inte lösa på en timme. Jag hade både tjej och studier i staden och jag hade inte pratat med någon, säger Konstantin Komarek till Nordicbet och fortsätter:

– Det var en mardröm. Man var totalt oönskad av klubben, och några dagar senare gick min morfar bort. Det var den tuffaste tiden i min karriär. Sportchefen (Lars "Osten" Bergström) hade kunnat sköta det snyggare. Det var verkligen hemskt, man var 19 år ung och min första hela säsong i A-laget. Efter en tuffare tid inom hockeyn började man förstå att hockeyvärlden kan vara en tuff, säger Komarek.

Talangen drog sedan på sig en hjärnskakning och blev borta i sex månader.

Då åkte Komarek till Österrike och EC Salzburg.

– Det var det bästa jag kunde göra hockeymässigt. Dom hade eget träningscenter med Red Bull som huvudsponsor, och mycket resurser. Bara för hjärnskakningar fanns den bästa professionella hjälpen man kunde få. De hjälpte mig jättemycket. Även med hockeybiten fick jag utvecklas i min takt och man får aldrig glömma att är man borta sex månader med hjärnskakning tar det lång tid tills man är tillbaka för att leverera. Den tiden fick jag av Salzburg att återhämta mig och komma tillbaka. Att sen få vara med och vinna var en fantastisk känsla. Jag vann guldet båda mina två sista säsonger i Salzburg, säger han.

Det blev fyra säsonger i hemlandet innan han skrev på för Malmö. I fjol inledde Komarek sin säsong med Redhawks starkt och slutade på 16 poäng (6+10) på 36 matcher men fick ändå besked om att kontraktet inte skulle förlängas.

Kommande säsong spelar han vidare i SHL – men då för Karlskrona.