Yannick Anzuluni har spökat för Uppsala hittills i serien men gästerna verkade ha hittat något som fungerade match nummer tre. BC Luleå satte inte sina skott, Axel Nordström satte viktiga treor. Men mitt i allt dök ett nygammalt spöke upp – Brandon Rozzell. Poängbäst tidigt i BC när laget hade det lite kämpigt.

– Det var bra för oss att få den här matchen. Vi har inte haft så många tajta matcher under säsongen och när vi hade det så berodde det på att vi inte spelade som vi ville.

Uppsala, förståeligt, kände förmodligen viss desperation inför den här tredje matchen och kom ut med samtliga kanoner laddade och redo. Det skulle dröja tre perioder innan någon ordning infann sig.

Artikelbild

– Några av deras treor på slutet var riktigt jobbiga och sedan hade vi ring ut i lägen där vi kunnat öppna upp lite, säger Peter Öqvist och hyllar Brandon Rozzell och Adam Rönnqvist lite extra:– De är verkligen mentalt starka. De blir inte uppstressade och har koll på grejerna hela tiden där ute. Brandon är stenhård mentalt, Adam likaså.

– Verkligen kul för Brandon att han får avgöra den här matchen.

Matchhjälten själv visar ödmjukhet och menar på att om det inte vore han så skulle någon annan kliva in.

– Så är det, om jag har det kämpigt kliver Adam fram, om Yannick har det kämpigt kliver Tom fram. Det är vi tillsammans som drar åt samma håll och ordnar den här segern.

Artikelbild

Till sist är det ändå bara en sak som har betydelse.

– Jag är bara så fruktansvärt glad att vi vann matchen. Nu har vi en till viktig match på söndag och nu är det jobbigt för Uppsala.

Artikelbild

Matchbilden, avhugget och grinigt, innebar en hel del coachning för Peter Öqvist som i vanlig ordning fick plocka av sig kavajen tidigt och inte är sen att visa sina känslor.

– Men vi är vana vid det, vi känner vår coach och vi kan vända hans känslor till något positivt på planen, säger Brandon Rozzell.

Artikelbild

Coachen själv sade så här om segern:

– Självklart är jag toknöjd med segern. Det blev ändå en gastkramande historia, men jag tycker att det blev en bra match...

Medan Öqvist minns tillbaka den senaste timmen utbrister han:

– Vilken publik vi har! Shit, vilket stöd. Det blir verkligen en gryta här inne, de är helt fantastiska.

Kan ni ta med er stödet till på söndag och säkra finalplatsen?

– Jodå! Om bara alla börjar boka biljetter direkt nu så ska det nog gå att ordna, säger Peter Öqvist och går iväg skrattande.