Inför fjolårets säsong värvades Kael Mouillierat in till Luleå Hockey som en av de ledande spelarna – men succén uteblev. Till slut lyckades kanadensaren göra 14 poäng på 47. Relativt omgående efter Luleås uttåg mot Malmö Redhawks meddelade klubben att Kael Mouillierat inte skulle bli kvar i klubben. I början av juni bekräftade Kael Mouillierat till sporten att han varit i kontakt med både svenska och finska klubbar. Men det blir ingen fortsättning i Sverige. För under måndagen gick tyska ERC Ingolstadt ut med att man skrivit ett kontrakt med kanadensaren som sträcker sig över kommande säsong.

– Jag har hört att fansen är väldigt stödjande och högljudda. Vi har en ny general manager som har höga förväntningar på säsongen, så jag ser verkligen fram emot att komma till Ingolstadt, säger Kael Mouillierat till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har Ingolstadt värvat Jacob Berglund, som tidigare spelat i både Malmö och Troja-Ljungby. I den tyska klubben kommer Kael Mouillierat att spela med nummer 22, och som tränaren kommer han få tidigare Färjestad och Skellefteåcoachen Tommy Samuelsson.