JSM i friidrott avgörs under helgen på klassiska Gunder Hägg Stadion i Gävle. En som hade en bronspeng att försvara från förra årets JSM var Madeleine Ahlström, Luleå FI.

Ett resultat hon kunde återupprepa även under årets JSM.

– Det känns jätteroligt att jag kunde ta ett brons i år också, jag håller i det här, säger Ahlström.

Artikelbild

| JSM. Rosa Vallgårda, Madeleine Ahlstöm och Gustav Edström, samtliga tävlande för Luleå FI.

Madeleine Ahlström tävlade i klassen flickor 17 och var trots medaljen inte helt nöjd, men det finns en orsak till det.

– Jag har haft en ganska skadefylld vinter och känner att jag saknar lite snabbhet. Jag är nöjd med placeringen men inte med längden, den vill jag förbättra, säger hon.

Hennes längsta kast i finalen mätte 39,01 meter och var drygt två meter från silverplatsen.

– Jag känner att jag har mycket mer att ge, säger Madeleine Ahlström.

Sophie Ohlsson, Luleå FI, var nära pallen i stavhoppet i klassen flickor 19. Hon hoppade 3,45 meter, 6 centimeter från bronset. Istället fick hon nöja sig med en fjärdeplats.

– Ett helt okej resultat. Vindarna var lite jobbiga men jag är nöjd ändå. Men lite surt att jag inte fick till det i sista hoppet, säger Sophie Ohlsson.

Rosa Vallgårda, Luleå FI, kom femma på 1,65 meter i höjdhoppsfinalen i flickor 19. Gustav Edström, också han från Luleå FI, tog två personliga rekord i löpgrenarna 1500 meter och 3000 meter. De resultaten räckte till en sjunde- respektive sjätteplats i klassen pojkar 17.

Piteå IF:s Hannes Forslund kom på en sjätteplats i spjuttävlingen för pojkar 17. Hans spjut landade på 48,76 meter i finalen.