Stjärnan om Luleå: "Bästa laget i Europa"

Den finländska stjärnan Susanna Tapani bekräftar att hon har ett kontraktsförslag från Luleå Hockey/MSSK att ta ställning till. Men det finns också andra intressenter som jagar hennes påskrift.

Susanna Tapani hade en nyckelroll i det finländska landslaget som så när knep VM-guldet i våras.

Susanna Tapani hade en nyckelroll i det finländska landslaget som så när knep VM-guldet i våras.

Foto: Matt Slocum/TT

Ishockey2019-12-19 11:43

Under onsdagen kunde Sporten avslöja att Luleå Hockey/MSSK erbjudit den finländska stjärnan Susanna Tapani ett kontraktsförslag.

Nu bekräftar Susanne Tapani uppgifterna.

– Det stämmer. Jag har pratat med Luleå ett tag och jag har fått ett första kontraktsförlag, säger Susanna Tapani.

Hur nära är ni en överenskommelse?

– Vi är inte så nära. Men jag kommer prata mer med dem efter jul och nyår, så just nu vet jag inte mer än så. Jag har just kommit tillbaka från en landslagssamling och har inte hunnit titta på kontraktsförslaget ordentligt ännu, säger Tapani.

26-åriga Tapani har den här säsongen spelat med den finländska klubben TPS Åbo. Men inte med klubbens damlag utan med killarnas juniorlag där hon gjort 14 poäng på 13 matcher (5 mål, 9 assist).

– Jag gillar att spela med killarna och det kan bli så att jag stannar och fortsätter att göra det, säger hon.

Under förra säsongen anslöt Tapani till Linköping inför slutspelet i SDHL. Där blev det 7 poäng på 10 slutspelsmatcher. I finalen fick Tapani och Linköping se sig slagna av Luleå Hockey/MSSK som säkrade SM-guldet.

– Luleå har varit det bästa laget i Europa ett bra tag och helt ärligt så hade det varit häftigt att spela där, säger Tapani. 

Men det finns även en annan anledning till att Tapani kan välja Luleå/MSSK. I laget finns sedan tidigare en hel drös med finländska landslagskompisar.

Är det något som kan tala för att du väljer Luleå?

– Ja, så kan det bli. Jag har ju många vänner där och visst skulle det vara kul att spela med Michelle (Karvinen) och de andra från landslaget, säger Tapani.

Finns det några andra klubbar som visat intresse?

– Ja, Linköping är också ett alternativ. Jag spelade ju där under slutspelet förra säsongen.

Hur ser den närmsta kontakten med Luleå ut?

– Jag kommer väl ge ett svar på kontraktsförslaget innan jul och sedan prata mer med dem efter julhelgerna, säger Susanna Tapani.

När kommer du ta ett slutgiltigt beslut om din framtid?

– Det kommer nog gå rätt snabbt så jag skulle gissa på i början av januari, säger den 26-åriga forwarden som under VM-turneringen i våras var Finlands tredje bästa poänggörare efter Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen när man var ett mål från att bli världsmästare.

Totalt har Susanna Tapani spelat 177 landskamper för Finland.

Susanna Tapani jublar efter ett mål i 5–1-segern över Damkronorna i OS 2018.
Susanna Tapani jublar efter ett mål i 5–1-segern över Damkronorna i OS 2018.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!