Landslagsstjärnan förlänger med Luleå Hockey

Sportens avslöjande om att landslagsstjärnan Petra Nieminen har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK är nu officiellt bekräftad.

Petra Nieminen har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK.

Petra Nieminen har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-11-27 16:39

Sporten har tidigare berättat att Luleå erbjudit succéspelaren Petra Nieminen ett flerårskontrakt.

Under lördagen avslöjade Petra Nieminen för Sporten att hon förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK och under onsdagen blev förlängningen officiellt bekräftad. 

 Den finska forwarden har burit lagets offensiv under inledningen av säsongen. Nieminen har producerat hela 26 poäng (13 mål, 13 assist) på 17 matcher och toppar SDHL-lagets interna poängliga. Hon ligger dessutom trea i den totala. Siffrorna kan jämföras med de 13 mål och 11 assist hon gjorde på totalt 34 grundseriematcher i SDHL förra säsongen. 

Det nya kontraktet med Luleå Hockey/MSSK sträcker sig över två säsonger. 

– Det känns jättekul att ha kommit överens om en fortsättning med Luleå Hockey/MSSK redan nu, för jag känner verkligen att det här är den bästa platsen för mig att kunna fortsätta utvecklas som hockeyspelare, då jag har både jätteduktiga medspelare och tränare som kommer driva på både mig och hela laget, säger Petra Nieminen till klubbens webbsajt och fortsätter:

– Sedan jag kom till Luleå Hockey/MSSK inför den förra säsongen så har jag lärt mig oerhört mycket som hockeyspelare och det känns därför väldigt bra att jag börjat få utdelning för det redan den här säsongen. Det viktiga för mig just nu är att fortsätta jobba hårt varje träning och varje match för att utvecklas ytterligare så att vi i laget skall kunna bli så framgångsrika som möjligt och att jag kan få chansen att spela för Finland i nästa vinter-OS.

Lagets tränare Mikael Forsberg är väldigt nöjd över att landslagsstjärnan Nieminen valt att förlänga sitt kontrakt med klubben. 
– Petra tillhör den absoluta toppen i världen på forwardsidan, vilket hon framförallt visade i VM-finalen mot USA och som hon även har visat under den första halvan av den här SDL-säsongen. Hon är en spelare som har de egenskaper som behövs för att kunna spela i spelets alla situationer och som trivs som allra bäst när matcherna gäller som mest, säger Mikael Forsberg och fortsätter:

– Som 20-åring är hon fortfarande ung och kan bli jämnare i sitt spel ju mer erfaren hon blir av att spela på den högsta nivån. Hon har redan nu ett fantastiskt skott, som är snabbt, hårt och välplacerat – något som jag är säker på att vi kommer ha stor nytta av även i framtiden i Luleå Hockey/MSSK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!