Pajala vann borta mot IBK Boden

Det blev dramatiskt när Pajala vann mot IBK Boden i division 1 Norrbotten dam i innebandy på lördagen.

IBK Boden förlorade mot Pajala IF

Innebandy2024-10-19 18:20

Laget vann med 3-2 (0-0, 2-0, 1-2) borta i Boden Arena. Linda Romakkaniemi blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 17.52 in i tredje perioden.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var det Pajala som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Kajsa Malmestam och Mimmi Snell. 9.45 in i tredje perioden slog Ida Dahlroth till och reducerade för IBK Boden.

Efter 14.16 nätade Elina Lasu Mattsson framspelad av Felicia Svanberg Häggström och kvitterade för IBK Boden.

17.52 in i perioden nätade Pajalas Linda Romakkaniemi på pass av Lotta Romakkaniemi och avgjorde matchen för Pajala.

Det här var IBK Bodens andra uddamålsförlust den här säsongen.

IBK Boden står fortfarande utan poäng efter tre spelade matcher, medan Pajala har nio poäng efter fyra matcher.

I nästa omgång har IBK Boden Notviken borta i Hälsans hus, fredag 25 oktober 19.00. Pajala spelar hemma mot Notviken lördag 26 oktober 13.00.