Nyköping ligger näst sist i division 1 norra med tre poäng på fem matcher. IFK Luleå har fyra poäng på fem matcher.

Nu möts lagen i en match i bottenstriden om viktiga poäng.

– Två lag som ligger ungefär lika i tabellen. Det är en viktig match men vi har väl ungefär samma läge som vi har haft senaste veckorna med frånvaron, säger tränaren Fredrik Waara.

Artikelbild

Ja, IFK:s skadeläge fortsätter att oroa.

Tetteh Komey, Sebastian Sandlund, Linus Sjöberg, James Burgin och Jonathan Larsson missade senaste matchen (förlust borta mot Arameiska-Syrianska med 1–2).

Mot Nyköping på söndag kan ytterligare spelare saknas.

Anton Andersson har känningar i en ljumske och klev av träningen i går. Han är osäker till spel men Waara hoppas att han ska kunna vara med.

Viktor Pettersson har i sin tur dragit en axel ur led när han spelade match i division 4.

– Det gjorde tydligen ganska ont och han blir borta någon vecka, säger Waara.

Något positivt i allt elände? Linus Sjöberg har genomgått en magnetkameraundersökning och behöver troligen inte operera sitt knä. Men smällen mot ledband/menisk gör att han missar några veckor.

Om allt går vägen hoppas Fredrik Waara ha 14 utespelare i truppen mot Nyköping. Om laget har otur kan det bli färre.

– Fyra får vi räkna bort helt men övriga 14 hoppas jag kan vara med. Burgin och Larsson hoppas vi ska kunna vara tillbaka. De tränade i går (torsdag) och det såg väl okej ut. Det är 50/50 om de kan spela.

Waara är dessutom avstängd efter att i senaste matchen blivit uppskickad på läktaren.

Anders Wallerström tar över tillfälligt mot Nyköping.

IFK Luleå har efter en trög start skrapat ihop fyra poäng – men har endast gjort två mål på fem matcher. På grund av skadorna har dessutom anfallsträningen blivit lidande.

– Ett problem har varit att vi inte har varit så mycket folk så vi har inte kunna jobba så hårt med den delen, säger Waara.

Mot Nyköping kanske det ändå kan lossna. Laget har släppt in 12 mål på fem matcher.

– Vi måste löpa in med lite fler spelare i straffområdet och få lite tydligare djupledsspel på det sättet. Sen får vi försöka vrida och vända på någon position för att få ut så mycket som möjligt av de tillgängliga spelarna.