Norrbottningen tränar Zlatans son – hysteri runt lagets träning

Maximilian Ibrahimovic har gjort sin första träning med Sveriges P18-landslag. Andreas Pettersson från Luleå är förbundskapten – för ett sällan så hårdbevakat pojklandslag.

Maximilian Ibrahimovic är med i Andreas Petterssons P18-trupp.

Maximilian Ibrahimovic är med i Andreas Petterssons P18-trupp.

Foto: Montage

Fotboll2024-10-09 00:01

Under tisdagen gjorde laget första träningen på lägret i Spanien.

Både Expressen och Aftonbladet var på plats – naturligtvis för att det var första framträdandet för Zlatan Ibrahimovic son, Maximilian.

I Aftonbladet går att läsa hur Ibrahimovic träffade stolpen under träningspasset och Pettersson får prata om vilka egenskaper den unge Milanspelaren har och var han är tilltänkt att spela i landslaget (spelar oftast vänsterytter i Milan).

Hur hanterar du cirkusen runt honom?

– Vi visste att det skulle komma mer media och har varit förberedda på det. Vi vill givetvis tillgängliga, men måste framför allt kunna lägga fullt fokus på det sportsliga för att leverera på plan, säger Andreas Pettersson.

Du har fått förbereda spelarna för mediatrycket?

– Ja, alla förstår att det blir extra intresse för att Maximilian har varit med oss. Men det här är ändå killar som är i klubbar i allsvenskan och som inte är helt ovana vid det här. Det är inget som stör oss på något sätt. Vi tar hand om det på ett bra sätt så att de blir nöjda och vi samtidigt kan lägga störst fokus vid sporten.

undefined
Maximilian Ibrahimovic
undefined
Andreas Pettersson

För Andreas Pettersson är det inte första gången han är tränare i ett landslag som har högt medialt tryck. Han var assisterande förbundskapten för U21-landslaget som förtrollade stora delar av svenska folket och vann U21-EM sommaren 2015. Då var intresset för laget enormt.

– Det är klart att den erfarenheten är värdefull. Och jag är inte ensam om det här, vi är flera med erfarenhet. Vi har en pressavdelning med Petra Thorén i spetsen som finns med och stöttar och det gör att jag känner mig fullt trygg på alla sätt och vis.

Maximilian Ibrahimovic är inte enda sonen till en gammal storspelare. Även John Mellberg, son till Olof Mellberg, är med i P18-truppen.

Det hade lika gärna kunnat vara med en norrbottning i den här truppen också.

Jakob Jäger Röding, målvakten som fostrats i Hedens IF och som nu tillhör Gif Sundsvall, har varit uttagen tidigare.

– Han har varit med oss. Men tyvärr har han drabbats av återkommande hjärnskakningar och fick en ny smäll i september, en mindre smäll som ändå var så pass att han inte riktigt är tillbaka i spel ännu. Han har gjort det väldigt bra när han har varit med oss, men just nu är han inte tillgänglig.

Så han har varit tilltänkt?

– Ja, han har ju varit med och presterat väldigt bra här och han har presterat bra i Sundsvall. Det är en mycket duktig Norrbottensspelare och en väldigt bra kille. Han kommer synas mer, säger Andreas Pettersson.

undefined
Andreas Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!