Åkes fyra: Länet tappar en färgstark ledare

Efter 20 år som ledare inom Sävast AIF slutar Anton Stridsman.

Tack för i år. Mikael Jannok tackar Sävastmålvakten Albin Runelöv efter matchen.

Tack för i år. Mikael Jannok tackar Sävastmålvakten Albin Runelöv efter matchen.

Foto: Åke Åkerlund

Fotboll2019-09-30 07:52

– Det här var min sista match, säger Stridsman när han lämnar Tallvallen sedan Sävast förlorat mot GMFF-Gällivare med 1–2 inför 19 åskådare. 

Känns det inte vemodigt? 

– Nu ska jag göra andra saker. Kanske om det stod tjugo spelare och väntade på mig på planen hade det varit annorlunda. Men det har varit jobbigt att få ihop laget och jag vet inte hur det blir nästa år. Det verkar som om ungdomarna inte prioriterar fotbollen.

I och med Stridsmans avsked förlorar den norrbottniska idrotten en färgstark ledare. Han har fått pris som årets ledare i Boden och har aldrig varit rädd för att sticka fram hakan. 

Nu får Sävast ta ny sats för att ta sig tillbaka till fyran. Men det blir utan Anton Stridsman. 

Det blir ändå en hel del Boden i fyran. Nya Boden City går upp och Heden kvalar tillsammans med Alterdalen och Luleå SK:s andralag.

En annan trotjänare, Mikael Jannok, gjorde också sin sista match, i GMFF-Gällivare. Men det betyder inte att han lägger av utan att föreningen byter namn till nästa säsong. Vad det nya namnet blir är inte klart. 

– Jag har väl trappat ner redan i år. Spelar mest för att det är kul. Vi får se vad som händer i fortsättningen, men jag kommer att fortsätta träna. 

GMFF-Gällivare nådde en fjärde plats vilket måste vara godkänt. 

– Ett tag var målet att nå en plats till kvalet. Men vi har inte haft samma lag två matcher i rad beroende på skador och jobb. Själv har jag inte spelat så många matcher. Våra ledare har gjort ett stort jobb som pusslat ihop laget. 

GMFF kom till Sävast med endast elva spelare, utan avbytare. 

Två röster från den norrbottniska fotbollen som visar att de små föreningarna måste lägga ner ett stort jobb för att få verksamheten att rulla vidare.

Veckans värsting

Simon Albag avslutade höstens målfrossa med fem nya mål när Älvsbyn besegrade Ersnäs med 6-4. Därmed vann han södra skytteligan med 25 mål. Hur länge får Älvsbyn behålla 16-åringen? Flera klubbar lär vara intresserade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!