Det blev en ny lyckad säsong för Luleå Baskets förra guard Ellen Nyström i USA där hon varit i fyra år. 23-åringens Colorado State Rams vann grundserien för fjärde säsongen i följd och var topprankat inför slutspelet.

Där föll man mot serietrean Boise State med 61–65 och i stället för spel NCAA Division I fortsatte säsongen i Women's National Invitation Tournament dit 64 lag valts ut.

Colorado State Rams vann visserligen i den första rundan med 80–68 mot Saint Mary's men föll sedan mot UC Davis med 57–58.

Nyström stod för 18 poäng och satte en tvåa på slutet men närmare än så kom man aldrig. Därför blev det ingen åttondelsfinal för laget som spelat klart för säsongen.

– Vi var så nära och vi ville såklart vinna allting. Det var målet från start. Detta har varit de fyra bästa åren i mitt liv. Allt CSU har hjälpt oss med för att växa som basketspelare och människor – det har varit otroligt, säger hon till klubbens hemsida.

Detta var Nyströms fjärde och sista år på college där hon studerat business marketing. En stor basketsida rankade henne som nummer 19 till WNBA-draften som hålls i början av april.

Nyström själv har tidigare sagt att spel Europa ligger närmare till hands än att återvända till Luleå.