Anders Nilsson, 27, Buffalo Sabres:

NHL:

Matcher: 24.

Artikelbild

| Gustav Bouramman, Sault Ste. Marie Greyhounds.

Vinster: 10.

Förluster: 9.

Övertidsförluster: 4.

Insläppta mål per match: 2,76.

Artikelbild

| Tim Kennedy.

Räddningsprocent: 92,0.

Nollor: 1.

Artikelbild

| Peter Cehlarik.

Kommentar: Den förre Luleå Hockey-keepern gör sin femte säsong i Nordamerika och har etablerat sig som andraval i NHL-laget Buffalo Sabres. Tidigare fyra säsonger har han inte lyckats ta en ordinarie spade. Men denna säsong har han spenderat hela sin tid i NHL som back up till landsmannen Robin Lehner.

I helgen gjorde Nilsson en ordentlig stormatch när han räddade 39 av 40 skott samt en mängd straffar när Sabres besegrade Anaheim med 2–1.

Artikelbild

| Petter Granberg.

Med tio matcher kvar av grundserien lär Buffalo missa Stanley Cup-slutspelet. Laget har nio poäng upp till Toronto Maple Leafs på wild card-platsen. Chansen finns visserligen – men den är väldigt liten. Luleåsonen lär vara intressant för VM-spel i vår. Sedan tidigare har han två VM-turneringar och ett silver på sitt CV.

Chad Billins, 27, back, Vancouver Canucks/Utica Comets:

Artikelbild

| Oskar Sundqvist.

NHL:

Artikelbild

| Malte Strömwall.

AHL:

Matcher: 60.

Artikelbild

| Justin Williams.

Poäng: 17.

Mål: 3.

Artikelbild

| Daniel Zaar.

Assist: 14.

Plus/minus: +1.

Artikelbild

| Dean Kukan.

Kommentar: Billins, som gjorde 23 SHL-matcher med Luleå Hockey säsongen 2014/2015, är fast förankrad i AHL-klubben Utica Comets. 17 poäng på 60 matcher har inte imponerat på NHL-klubben Vancouver Canucks som valt andra backar före amerikanen. Hans Utica är just nu utanför Calder Cup-slutspelet. Men med 13 matcher kvar av säsongen har tabellfemman häng på den fjärde och sista slutspelsplatsen i North Division.

Daniel Zaar, 22, forward, Columbus Blue Jackets/Cleveland Monsters:

Artikelbild

| Lucas Wallmark.

NHL:

Artikelbild

| Chad Billins.

AHL:

Matcher: 49.

Artikelbild

| Anders Nilsson.

Poäng: 27.

Mål: 8.

Assist: 19.

Plus/minus: -12.

Kommentar: Den tidigare Luleå Hockey-forwarden som gjorde 27 poäng på 55 SHL-matcher innan han drog över Atlanten 2015 har inte fått debutera i NHL ännu. Högerskytten gjorde 43 poäng på 71 matcher i fjol och är uppe i 27 den här säsongen. Hans Cleveland är utanför Calder Cup-slutspelet och har fem poäng upp till Iowa Wild på rätt sida om strecket – 14 matcher återstår av grundserien.

Dean Kukan, 23, back, Columbus Blue Jackets/Cleveland Monsters:

NHL:

AHL:

Matcher: 58.

Poäng: 19.

Mål: 2.

Assist: 17.

Plus/minus: -3.

Kommentar: Den 23-årige backen från Schweiz lämnade Luleå Hockey för två år sedan. Förra säsongen fick Kukan NHL-debutera i Blue Jackets med åtta matcher som facit.

I år har NHL-klubben varit ett topplag och det har varit negativt för schweizaren som har spelat hela säsongen i farmarlaget Cleveland Monsters som just nu ser ut att missa slutspelet.

Gustav Bouramman, 20, back, Minnesota Wild/SaultSte. Marie Greyhounds:

NHL:

OHL:

Matcher: 65.

Poäng: 35.

Mål: 2.

Assist: 33.

Plus/minus: +8.

Kommentar: Backen, som lirade i Luleå Hockeys J20-lag mellan 2013 och 2014 var nära att skriva på att återvända till Norrbotten för SHL-spel inför säsongen. Men NHL-klubben Minnesota ville annat och skrev ett treårskontrakt med 20-åringen som imponerat i OHL-lagetSaultSte. Marie Greyhounds. Det har dock inte blivit något NHL-spel i år för honom och han är i stället inne på sin tredje OHL-säsong där det totalt har blivit 125 poäng på 200 matcher.

Justin Williams, 35 , forward, Washington Capitals:

NHL:

Matcher: 70.

Poäng: 39.

Mål: 20.

Assist: 19.

Plus/minus: +10.

Kommentar: Sedan lock out-säsongen med Luleå 2004/2005 har Justin Williams växt ut till en gigant i NHL. Numera har den kanadensiska forwarden tre Stanley Cup-ringar på sin meritlista samt tjänar över 28 miljoner kronor per säsong. Hans Washington Capitals har dominerat NHL denna säsong och är favoriter att vinna Stanley Cup i vår. Laget är redan klart för slutspel.

Williams bildar andrakedja med ryssen EvgenyKuznetsov och svensken Marcus Johansson.

Lucas Wallmark, 21, center, Carolina Hurricanes/Charlotte Checkers:

NHL:

Matcher: 3.

Poäng: 1.

Mål: 0.

Assist: 1.

Plus/minus: 0.

AHL:

Matcher: 61.

Poäng: 41.

Mål: 22.

Assist: 19.

Plus/minus: +9.

Kommentar: Tidigare i vintras blev den tidigare Luleå Hockey-centern Lucas Wallmark Charlotte Checkers bästa rookie-målskytt genom tiderna. Den 13 mars fick centern ett kvitto på sin fina utveckling i AHL-klubben när Carolina Hurricanes kallade upp honom till NHL. Där fick han tre matcher och noterades för en assist innan han skickades tillbaka till farmarlaget som jagar en plats i Calder Cup-slutspelet. Charlotte är femma i Central Division och har fyra poäng upp till en plats i slutspelet. 15 matcher återstår innan grundserien är över.

Malte Strömwall, 22, forward, New York Rangers/Hartford Wolf Pack:

NHL:

AHL:

Matcher: 34.

Poäng: 5.

Mål: 1.

Assist: 4.

Plus/minus: -7.

Kommentar: Luleåsonen Strömwall inledde säsongen med tre poäng på sex matcher. Men sedan har säsongen i AHL-laget Hartford varit allt annat än lyckad. 2 poäng på 28 matcher imponerar inte. Vägen till strålkastarljuset i Madison Square Garden är lång – väldigt lång. Och hans Hartford Wolf Pack är långt ifrån Calder Cup-slutspelet – laget är sämst i hela AHL med 21 segrar på 63 matcher.

Oskar Sundqvist, 22, center, Pittsburgh Penguins/Wilkes-Barre/Scranton Penguins:

NHL:

Matcher: 4.

Poäng: 0.

Mål: 0.

Assist: 0.

Plus/minus: 0.

AHL:

Matcher: 55.

Poäng: 40.

Mål: 17.

Assist: 23.

Plus/minus: -3.

Kommentar: Bodencentern Stanley Cup-vinnare 2015/2016 från läktarplats. Denna säsong har Sundqvist fördubblat sin poängskörd i farmarlaget jämfört med i fjol. Men ändå har han fått betydligt förre chanser i Pittsburghs NHL-trupp. 18 matcher förra säsongen har bantats till endast fyra i år.

Blev nyligen nedskickad till Wilkes-Barre/Scranton som är AHL:s bästa lag för närvarande. Laget toppar Atlantic Division.

Petter Granberg, 24, back, Nashville Predators/Milwaukee Admirals:

NHL:

Matcher: 10.

Poäng: 0.

Mål: 0.

Assist: 0.

Plus/minus: 0.

AHL:

Matcher: 39.

Poäng: 4.

Mål: 1.

Assist: 3.

Plus/minus: -5.

Kommentar: Gällivareprodukten såg ut att vara på väg att etablera sig i NHL i fjol när han värvades av Nashville Predators. Men denna säsong har han endast fått tio NHL-matcher i klubben.

I stället har han lirat med farmarlaget Milwaukee Admirals i AHL. Där har det blivit ett mål – hans första sedan säsongen 2014/2015. Milwaukee är trea i Central Division och på god väg mot Calder Cup-slutspelet.

Peter Cehlarik, 21, forward, Boston Bruins/Providence Bruins:

NHL:

Matcher: 11.

Poäng: 2.

Mål: 0.

Assist: 2.

Plus/minus: 0.

AHL:

Matcher: 43.

Poäng: 34.

Mål: 18.

Assist: 16.

Plus/minus: +10.

Kommentar: Den slovakiske forwarden, som lämnade Luleå i somras, har gjort succé i AHL-laget Providence Bruins och belönades med NHL-spel i februari. Där blev det också succé med två assist i den andra matchen. Men därefter gick det lite tyngre och efter mötet med Vancouver Canucks den 13 mars blev han nedskickad till farmarlaget igen. I AHL är Providence på slutspelsplats med 13 matcher kvar av grundserien. Det är dock tajt ned till tabellfemman – endast två poäng skiljer till Bridgeport Sound Tigers.

Tim Kennedy, 30, center, Carolina Hurricanes/RochesterAmericans:

NHL:

AHL:

Matcher: 33.

Poäng: 19.

Mål: 4.

Assist: 15.

Plus/minus: +2.

Kommentar: Värvad som en stjärna till Luleå Hockey – och lämnade som en flopp innan jul. I Luleåtröjan producerade centern endast fyra poäng på 19 SHL-matcher.

Efter det valde Buffalofostrade Kennedy att flytta hem till USA och var på väg att skriva på för Buffalo Sabres farmarlag Rochester Americans. Men NHL-klubben Carolina Hurricanes ville annat och valde att plocka Kennedy från waiverlistan och placera honom i farmarlaget Charlotte Checkers. Det blev dock Rochester till slut sedan Carolinas organisation gått med på att låna ut honom till Americans.

Rochester Americans är sist i North Division och missar Calder Cup-slutspelet.