Cafe Rekommenderas i konkurs

Kulturföreningen Ebeneser som har många evenemang den närmsta tiden är beroende av att det finns ett café i där.

Café Rekomenderas har gått i konkurs.

Café Rekomenderas har gått i konkurs.

Foto: Kurt Engström

Luleå2019-10-25 14:07

Det arbetsintegrerande sociala företaget café Rekommenderas har lämnat in en konkursansökan. Luleå kommun ska nu inleda en upphandling med ett nytt café i Ebeneser, skriver de i ett pressmeddelande.

–  Vi kommer nu starta en upphandling för att hitta ett nytt arbetsintegrerande socialt företag som vill ta upp caféverksamheten i Ebeneser. Hur länge det tar vet jag inte, säger Roger Stenberg, avdelningschef, stöd till civilsamhället, Luleå kommun.

Caféet är öppet tills på söndag, sedan stänger det, enligt Stenberg.

Kulturföreningen Ebeneser som har många evenemang den närmsta tiden är beroende av att det finns ett café i Ebeneser.

– Utan ett fungerade café blir vi helt lamslagna, vi har hur många bokningar som helst, säger Gunnar Sundström, ordförande i Kulturföreningen Ebeneser.

Kulturföreningen har inget avtal med Café Rekommenderas. Enligt Sundström vill föreningen ha ett mer integrerat samarbete mellan caféverksamheten och kulturföreningen men han säger att kommunen har drivit en linje om att caféet och kulturföreningen ska vara parallella verksamheter.

Stenberg säger att det är ett möte med kulturföreningen inplanerat näta vecka.

Kommunen stöttar Kulturverksamheten med 1,4 miljoner kronor årligen i form av betald hyra, avskrivningar på 350 000 och med 450 000 i verksamhetsbidrag, men föreningen har signalerat att man behöver sidoinkomster för att klara livhanken. 

Norrbottens Media har sökt Roger Stenberg, Luleå kommuns företrädare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om