Verksamheten har hamnat i strålkastarljuset efter uppgifter om att landets fattiga kvinnor drygar ut inkomsten genom att sälja sin bröstmjölk till företaget, som fryser det och skeppar det till USA. Där pastöriseras och säljs mjölken i 1,5-decilitersförpackningar för omkring 175 kronor till föräldrar som inte har egen bröstmjölk eller vill dryga ut den till sina bebisar.

Verksamheten har beskrivits som etiskt tveksam, eftersom fattiga kvinnor kan känna en ekonomisk press att sälja sin mjölk. Företaget har försvarat sig med att det ställs krav på att kvinnornas barn är mer än sex månader gamla, att företaget uppmuntrar bebisarna att fortsätta amma, och att kvinnorna får en stadig inkomst.

Vi grät alla när företaget informerade oss om stoppet, säger Chea Sam.

Hon är en 30-årig mamma som tjänar motsvarande uppemot 90 kronor per dag. Hon säger att hon vet minst 20 andra som säljer sin mjölk.

Jag är fattig, och att sälja bröstmjölk har hjälpt mig mycket, säger hon.

Enligt landets hälsodepartement saknar bolaget Ambrosia Labs tillstånd för verksamheten och representanter för regeringen kommer att ha ett möte om bröstmjölken, då det är "lite känsligt".