I Melodifestivalklubben finns hängivna fans till Eurovision Song Contest och Melodifestivalen som är den svenska uttagningstävlingen till den förstnämnda. Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision, förkortat OGAE, grundades i Finland 1984.
OGAE är det mest spridda nätverket av fanklubbar till Eurovision Song Contest. Via Skandinavien spred det sig snabbt till de flesta länder som deltar i den internationella musiktävlingen. Den svenska klubben drogs igång 1985. Drygt 400 medlemmar diskuterar allt som rör ämnet. Det är inte bara under "högsäsong" klubbmedlemmarna är på tå, under hela året anordnas aktiviteter rörande ämnet.
För Pia Andersson, medlemsansvarig, tog intresset fart när hon var 17 år.
- Min klasskamrat Ellinor Franzén var en av de tävlande 1996. Då blev jag fast, säger hon.
Går på rosa moln
Lizbet Brittsten, ansvarig för medlemsservicen, minns sin första upplevelse trots att hon bara var fyra år fyllda.
- Jag såg det på tv, Carola sjöng Främling. Sedan dess har jag sett Melodifestivalen varje år, har jag fått förhinder har jag spelat in det och sett det i efterhand, säger hon.
Inför lördagen är de taggade och har så varit i flera dagar. Sedan 2004 respektive 2002 har Pia Andersson och Lizbet Brittsten sett finalerna på plats.
- Vi lever i den här bubblan nu och går på rosa moln. Vi suger åt oss all kraft, glädje och energi. Vi kommer vara lika spända 19.55 på lördag som vi är nu. Vi lever med det här hela tiden, säger de.
Pia Andersson som har hört bidragen har en analys.
- Pernilla Andersson och Jenny Silver är mina favoriter men Danny går vidare. Han är en stjärna. Jag ser också fram emot Le Kid, jag gillar deras kläder med alla pastellfärger, säger hon.
Glatt ämne
De berättar att det charmiga med klubben är gemenskapen. Ung som gammal förenas de i ett genuint intresse för Melodifestivalen.
- Vi samlas kring något som är riktigt roligt. Det är ett glatt ämne och vi kan prata på ett annat sätt med varandra, hur tävlingen var 1989 till exempel, säger de och skrattar.
- Det roliga är att ingen har samma musiksmak och det skapar också diskussioner, säger Pia Andersson.
Träffas gör det såklart. Det kan innebära att tre personer sitter hemma hos någon i Umeå till att de har mininationella träffar i Stockholm.
När tävlingen stundar utanför dörren ser de tidigare bidrag från det land som arrangerar festivalen. Inte sällan agerar de jury själva.
- Vi har egna omröstningar, det tycker vi är jätteroligt. Man blir lite nördig, skrattar Pia Andersson.
En prestigetävling är också Gissa resultatet som plockar fram tävlingsinstinkten även hos medlemmarna.